Provincie Limburg

GS gunnen infraprojecten bottleneck (BNI-pakket) (142) Conclusie: aanbestedingsprocedure een succes

Gedeputeerde Staten (GS) hebben het voornemen om het ontwerpen en verder uitbouwen van de N296 en N297 (BNI-pakket) te gunnen aan de combinatie Heijmans-Janssen de Jong-Grontmij. GS hebben hiervoor een Europese aanbestedingsprocedure doorlopen. Op 26 maart 2003 dienden vijf combinaties een aanbieding in. Na beoordeling van de aanbiedingen concluderen GS dat de combinatie Heijmans-Janssen de Jong-Grontmij de economisch meest voordelige aanbieding heeft ingediend. Deze combinatie heeft aangeboden voor 26.697.000,-.

Op 14 mei 2002 startten GS met de aanbestedingsprocedure voor de Europese aanbesteding van het ontwerp en de uitbouw van de N296 en N297. Op basis van een voorselectie nodigden GS vijf combinaties van bedrijven uit om een aanbieding te maken. Deze vijf combinaties dienden op 26 maart 2003 een aanbieding in.

GS concluderen dat de Design & Build aanbesteding is geslaagd.De combinatie waaraan GS het BNI-pakket willen opdragen heeft het meest creatief, slim en diepgaand ontworpen en de aanwezige voordelen zo optimaal mogelijk benut. Hierdoor heeft deze combinatie de economisch meest voordelige aanbieding kunnen doen. De huidige marktsituatie zal echter ook hebben meegespeeld; aldus Mat Vestjens, gedeputeerde voor Verkeer en Waterstaat.

De Provincie werd gedurende de hele aanbestedingsprocedure van advies voorzien door een groep van deskundigen: de Tenderboard. Ook de Tenderboard is van mening dat de Provincie een gunstig resultaat heeft behaald in deze aanbesteding.

Na de bekendmaking worden op verzoek toelichtingen gegeven aan de combinaties die worden afgewezen. Deze combinaties krijgen twee weken na het bekend maken van het collegebesluit de tijd om beroep in te stellen bij de rechtbank. Ondertekening van het definitieve contract vindt uiterlijk op 23 juli 2003 plaats. Door middel van ondertekening van dit contract wordt de opdracht voor het ontwerp en de bouw van het BNI-pakket definitief verleend. In april 2004 wordt gestart met de bouw van het BNI-pakket. Voor dat moment wordt het definitief ontwerp afgerond, noodzakelijke vergunningen aangevraagd en een aantal kabels en leidingen verlegd. De afronding van het totale BNI-pakket is voorzien voor de eerste helft van 2007.
26-6-2003 09:57