Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 26-06-2003
Persberichten donderdagmorgen 26 juni 2003 Roel Hallink, tel.: 0591-662014

Onder invloed
ASSEN Bij een alcoholcontrole op de Witterhoofdweg bleek een motorrijder teveel alcohol gedronken te hebben. Aan het bureau blies de 45-jarige inwoner uit het Duitse Kindenheim, 1.15 promille. In het kader van snelrecht kreeg de man een boete opgelegd van 405 euro. Zijn motor krijgt hij terug als hij de boete betaald heeft. ASSEN Ook op De Haar liep een Duitse motorrijder tegen de lamp met teveel drank op. De 43-jarige man uit Maagdenburg blies aan het bureau 0.65 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro. HOOGEVEEN Bij een alcoholcontrole op de Zuidwoldigerweg bleek en 49-jarige inwoner van Hoogeveen teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. De man kreeg een boete van 190 euro.
Diefstal uit auto
ASSEN - Woensdagavond is er ingebroken in een auto aan de Balkenweg. De daders forceerden een portier om in de auto te komen. Gestolen werd een GSM. Verkeersbord terecht
KLAZIENAVEEN Tijdens de paasdagen, maar ook al eerder, verdwenen tussen Nieuw Schoonbeek en Klazienaveen enkele keren verkeersborden. In het kader van het onderzoek naar de daders is woensdag een 18-jarige inwoner van Klazienaveen verhoord. Hij heeft bekend en bij hem thuis werd een 60 km zone bord aangetroffen. Na verhoor heeft hij een dagvaarding meegekregen. Diefstal uit woning. HOOGEVEEN Uit een woning aan de Bilderdijklaan is afgelopen dagen ingebroken. De daders wisten via een bovenlicht binnen te komen. Gestolen werden een digitale camera en een schuurmachine. Mishandeling HOOGEVEEN Aan de Bentincksdijk ontstond gisteravond een ruzie tussen enkele jongens. Een 19-jarige inwoner van Hoogeveen maakte een bromfietser duidelijk dat deze iets verloor. De bromfietser pikte de opmerkingen niet en al scheldende schopte hij de andere jongen diverse malen tegen de benen. De dader is daarna weggereden. Onderzoek wordt ingesteld.