Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 juni 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding inbreker

Jongen aangehouden in verband met gepleegde woninginbraak

Enschede

Zondag 22 juni jl., werd gemeld dat er was ingebroken in een woning aan de Ohmstraat in Enschede. Deze woning werd op dat moment niet bewoond in verband met het overlijden van de bewoonster eind april. In ieder geval was de televisie ontvreemd en een onderzoek werd ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werd gistermorgen, woensdag 25 juni, een 15 jr. Enschedese jongen aangehouden die er van wordt verdacht de inbraak, eventueel samen met anderen, te hebben gepleegd. De 15 jr. is aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 03-082703)

Aanhouding na winkeldiefstal

Winkeldievegge pleegt diefstal tijdens schorsing in bewaring stelling

Enschede

Werd woensdagmiddag de 25e juni, omstreeks 12.55 uur doorgegeven dat bij een van de winkels aan de Noorderhagen in Enschede, een winkeldievegge was gepakt. Zij werd door het personeel betrapt toen ze probeerde enkele spulletjes zonder te betalen mee te nemen. Zij, een 35 jr. Enschedese, werd overgedragen aan de politie die haar meenam naar het bureau. Hier bleek dat de 35 jr. in een door justitie verleende geschorste bewaring zat. Door justitie werd, na telefonisch contact, de schorsing opgeheven en werd de 35 jr. weer in bewaring gesteld. Ze is opgeslotene en zal vrijdag a.s. in Almelo worden voorgeleid aan de meervoudige kamer. (bps: 03-084090)

Verkeerscontroles

149 voertuigen gecontroleerd, 36 processen-verbaal

Holten

Gisteren, woensdag 25 juni, werd 's morgens een controle uitgevoerd op de Noordbaan van de A1, hier werden 63 voertuigen gecontroleerd, al dan niet met een caravan erachter. Zes processen-verbaal werden opgemaakt, o.a. voor het niet bij zich hebben van de juiste papieren en het niet dragen van de autogordel. 's Middags werd de controle verplaatst naar de N332 in Holten, waar 86 auto's gecontroleerd werden, hier zijn 30 processen-verbaal opgemaakt voor o.a. niet dragen gordel en diverse technische eisen aan het voertuig, als bijv. het niet voeren van de zogenaamde losbreekinrichting. (bps: 03-084275)

Hennepplantage

Hennepplantage met 56 planten opgerold

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek, werd gistermiddag, woensdag 25 juni, een hennepplantage opgerold in een woning aan de Jasmijnstraat in Almelo. De bewoner was niet thuis en door personeel van de woningbouwvereniging werd de deur geopend zonder schade aan te richten. Op de zolder van de woning werd een in werking zijnde plantage aangetroffen met 56 planten. Met toestemming van de officier van justitie is alles in beslag genomen en ondertussen vernietigd. Tegen de 24 jr. bewoner, die thuis kwam, is proces-verbaal opgemaakt en hem is een door justitie opgelegde bekeuring van 400 euro uitgereikt. (bps: 03-077558)


---- --