Politie Hollands Midden
Datum: 26 juni 2003

(


Regionaal Convenant goedgekeurd. Leiderdorp


In een extra vergadering heeft het Regionaal Collega van politie Hollands Midden woensdagavond 25 juni 2003 het Regionaal Convenant goedgekeurd. Het convenant is de specifieke uitwerking voor HM van de afspraken in het Landelijk Kader Nederlandse Politie 2003-2006. In dit kader zijn met de ministers van BZK en Justitie afspraken gemaakt met de Nederlandse politie over de te behalen resultaten.

De extra vergadering was nodig om enkele aanpassing in de tekst goed te keuren. Eerder werd over het convenant vergaderd op 15 mei jl. De resultaten in het convenant hebben niet alleen betrekking op het aantal op te maken processen verbaal en aan - en staande houdingen, maar ook op het gebied van de bedrijfsvoering financiën, formatie en tevredenheid over het politieoptreden. Aan het convenant is een prestatiebeloning gekoppeld. Dit houdt in dat de regio extra geld krijgt wanneer de doelstellingen worden gehaald.

De tekst van het convenant, dat over enkele weken door alle partijen binnenkort wordt getekend, kunt u opvragen bij Bureau Communicatie.



Eenzijdige aanrijding met letsel Noordwijk

Op woensdag 25 juni omstreeks 15.50 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de rotonde Quarles van Uffordstraat richting de Van de Mortelstraat. Een 17-jarige bestuurder van een scooter uit Voorhout had een 16-jarige medepassagier uit Voorhout op zijn scooter toen hij bij het rechtsafslaand de Mortelstraat op, de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwamen zij ten val. De medepassagier werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp.

Aanrandingen Leiden
Een minderjarige jongen heeft bekend in de periode van januari 2003 tot juni 2003 een 15-tal aanrandingen gepleegd te hebben. De dader reed per fiets achter lopende of fietsende vrouwen aan. Hij haalde ze in of overviel ze van achteren en viel hen lastig door in borsten of billen te knijpen. De meeste aanrandingen vonden plaats in de Tuinstadswijk van Leiden. De dader is aangehouden en wordt voorgeleid voor de Officier van Justitie. Vrouwen die deze handelwijze herkennen maar geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht dit alsnog te doen.


Aanhouding Leiden

De politie heeft woensdagochtend 25 juni op de Lammenschansweg in Leiden een 39-jarige man uit Leiden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht die nacht in het huis van een vriend in Leiden Zuid zijn 31-jarige vriendin te hebben mishandeld. Bovendien zou hij in het huis van zijn vriend, in Leiden-Zuid, vernielingen hebben aangericht. Na zijn aanhouding is de Leidenaar in verzekering gesteld.
De verdachte was mogelijk onder invloed van verdovende middelen.
Zowel de vriendin als, zijn vriend hebben aangifte gedaan.


Spookrijder gestopt N11 Hazerswoude

De politie heeft woensdagavond 25 juni op de N11 een einde gemaakt aan een korte spookrit van een 84-jarige automobilist uit Leimuiden. Omstreeks 21:30 uur zag een agent, die bezig was met een snelheidscontrole dat een personenauto vanaf de Gemeneweg tegen het verkeer in de afrit van de N11 opging. Verschillende auto's remden en stopten, zodat er geen aanrijdingen gebeurden. De man, die in de gaten had dat ie de verkeerde kant opging. Keerde op de N11 en nam dezelfde afrit nu in de goede richting. Even verderop werd hij door de agent aan de kant gezet. De politie zal de man aanmelden voor een onderzoek naar zijn rijvaardigheid.



Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Een 37-jarige automobilist uit Leiden is donderdag 26 juni omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd nadat agenten zagen dat hij met zijn auto slingerend over de President Kennedylaan reed. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan de adem-analyse. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


Aanrijding met letsel Nieuwkoop

Op woensdag 25 juni omstreeks 17.45 uur vond er een aanrijding plaats op de Provincialeweg N231. Een 34-jarige bestuurder uit Bodegraven kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen toen een voor hem rijdende 26-jarige bestuurster uit Nieuwkoop door de noodzaak van het verkeer moest remmen. Door de aanrijding botste de vrouw weer tegen een voor haar stilstaande 29-jarige bestuurder uit Wilnis. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis te Woerden.


Inbraak woning Hazerswoude-Rijndijk

Op woensdag 25 juni tussen 00.00 uur en 07.30 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan het Goeverneurplantsoen. Toegang tot de woning werd verschaft door de cilinder van de achterdeur af te breken. Weggenomen werd een laptop, GSM's, portefeuille met inhoud een auto van het merk Audi A4, welke bij de woning stond.


Aanrijding met gewonde Leiderdorp

Op woensdag 25 juni omstreeks 13.20 uur vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de Roetschans. Een 7-jarige fietser uit Leiderdorp kwam vanuit de Bosdreef en wilde de Rietschans oversteken. Hierbij zag hij een voor hem van rechtskomende 19-jarige bestuurder uit Leiderdorp over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het fietsertje werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Aanrijding met letsel Nieuwveen

Op woensdag 25 juni omstreeks 14.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Blokland. Een 29-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Alphen aan den Rijn, zag toen hij rechtsaf wilde slaan een naast hem rijdende 21-jarige bestuurder van een scooter uit Mijdrecht over het hoofd die op het fietspad reed. De scooterbestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis te Woerden.


Controle veiligheidsgordel Schoonhoven/Bergambacht

De politie heeft op woensdagmorgen 25 juni een verkeerscontrole gehouden op de C.G. Roosweg in Schoonhoven en de Weidestraat in Bergambacht. Op de C.G. Roosweg werden negentien processen verbaal opgemaakt. Op de Weidestraat zestien.


Eenzijdig ongeval met letsel Waddinxveen

Op woensdag 25 juni omstreeks 16.50 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Kanaaldijk. Een 53-jarige bestuurster uit Waddinxveen reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom welke aan de rechterzijde van de weg stond. De vrouw is met inwendig letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.


Aanrijding met letsel Reeuwijk

Op woensdag 25 juni omstreeks 11.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Zoutmansweg. Een 53-jarige bestuurder uit Gouda sloeg linksaf een oprit op toen uit tegenovergestelde richting een 46-jarige motorrijder kwam aangereden. De motorrijder wilde de auto nog ontwijken maar raakte deze aan de achterzijde. Hierdoor verloor de motorrijder de macht over het stuur waarna hij tegen een tegemoetkomende 65-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn reed waarna hij ten val kwam. De motorrijder werd met diverse kneuzingen en verwondingen overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --