Gemeente Westerveld

26-6-2003
Negen nieuwe vrijwilligers bij brandweer Westerveld

Begin dit jaar heeft de brandweer van Westerveld een actie op touw gezet om vrijwilligers voor de brandweer te werven. Reden was het dreigende personeelstekort. De brandweer heeft ruim 3000 brieven verstuurd naar alle inwoners van Westerveld tussen de 18 en 36 jaar.

De actie was een groot succes: negen nieuwe vrijwilligers gaan per 1 juli het korps versterken.

Voorlichtingsbijeenkomst goed bezocht
In de brief naar potentiële kandidaten werd gevraagd na te denken over het werken bij de vrijwillige brandweer. Er kwamen veel belangstellende reacties op de brief. De voorlichtingsbijeenkomst in Vledder werd dan ook goed bezocht; er kwamen 35 belangstellenden.

Selectie
Bij de selectie is met name gelet op de beschikbaarheid van de kandidaten overdag. Zoals bij de meeste brandweerkorpsen is ook in Westerveld een knelpunt dat onvoldoende mensen in de dagsituatie beschikbaar zijn vanwege andere werkzaamheden elders.

Start vanaf 1 juli
Inmiddels zijn de meeste kandidaten medisch goedgekeurd. Op woensdag 25 juni wordt een bijeenkomst georganiseerd in de brandweerkazerne in Havelte (aanvang 19.30 uur) waar de procedure wordt afgerond. Op die avond wordt de kleding gepast en worden de piepers verstrekt zodat vanaf 1 juli negen mensen aan het werk kunnen als vrijwilliger bij brandweer Westerveld.