Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.15 uur

Gesprongen waterleiding

VEENENDAAL In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juni wist een politieagente precies aan te geven waar een lek in een waterleiding zat.

Rond 00.25 uur kregen de hulpdiensten de melding van een gesprongen waterleiding op het Boompjesgoed. Ter plaatse gekomen politiemensen zagen dat de weg blank en een plantsoen helemaal onder water stonden. Een politieagente ontdekte de exacte locatie van het lek. Zij verdween in het door het hard wegstromende water ontstane gat en ging geheel kopje onder. Enigszins nat en besmeurd met zand / modder wist zij uit het zwembad te komen. Personeel van de waterleidingmaatschappij was haar dankbaar: zij wisten nu exact de plek van het lek.

Het waterleidingsbedrijf sloot de 150 mm pijp tussen het Dillewijnen en de Grote Pekken af en kon vervolgens aan het werk. Door de brandweer werden hekken rond het gat geplaatst.

Zwartrijder

RHENEN Op woensdag 25 juni is een jongen aangehouden omdat hij weigerde zijn personalia op te geven.

Rond 20.20 uur controleerde een controleploeg van de NS in de trein een groep van acht jongeren. Geen van hen kon een geldig kaartje laten zien en allen weigerden hun naam op te geven. Tevens trok één van hen aan de noodrem. De groep werd bij station Rhenen uit de trein gehaald en de politie werd gewaarschuwd.

Toen de politie ter plaatse was gekomen, kozen zeven van de acht jongeren eieren voor hun geld en gaven hun naam wel op. Zij werden bekeurd voor zwartrijden. De achtste verdachte had aan de noodrem getrokken en weigerde nog steeds zijn naam op te geven. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek het te gaan om een 17-jarige jongen uit Veenendaal. Hij kreeg een bekeuring voor zwartrijden en voor het trekken aan de noodrem. Hij werd na verhoor door zijn moeder van het politiebureau opgehaald.

Oproep getuigen aanrijding letsel

(Zie persberichten district Heuvelrug d.d. 20-06-03:Aanrijding) LEERSUM Op donderdag 19 juni raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 06.50 uur sloeg een 19-jarige automobilist uit Rhenen met zijn bestelauto vanaf de Lijnweg rechtsaf de Bergweg op. Daarbij zag hij een naast hem rechtdoor rijdende 18-jarige bromfietser uit Achterberg over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de bromfietser werd per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Daar de verklaringen van beide partijen over welke kleur hun verkeerslicht had, elkaar tegenspreken, verzoekt de politie getuigen van de aanrijding contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug, bureau Veenendaal op telefoonnummer 0900-8844.

Inhaalactie

RHENEN- Woensdag vond op de Rijnbrug, richting Rhenen een aanrijding plaats.
Rond 19.15 uur wilde een 17-jarige bromfietser uit Opheusden een 66-jarige fietser uit Lienden inhalen. De 66-jarige man wilde een 80-jarige fietsster inhalen die voor hem reed. Door zijn slechthorendheid merkte hij niet op dat hij zojuist werd ingehaald door de bromfietser. Het gevolg was een aanrijding. De jongen liep meerdere schaafwonden op en de man een hoofdwond. Beiden zijn voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De fiets van de vrouw raakte licht beschadigd. Zij liep geen letsel op.
Te lang
VEENENDAAL- Woensdag werd een man in zijn gezicht geslagen, nadat hij het opnam voor een vrouw.

Een automobiliste (gegevens onbekend) was aan het keren op de Veenslag. Dit duurde kennelijk voor een 24-jarige automobilist uit Veenendaal die achter haar stond allemaal te lang en hij schold haar uit. Een passerende 47-jarige man uit Veenendaal riep de man tot de orde. Daar was de 24-jarige niet van gediend, hij spuugde de Veenendaler in het gezicht en gaf hem een klap. De Veenendaler heeft het kenteken van de auto genoteerd en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gevelreinigingswerkzaamheden
VEENENDAAL- Nadat agenten getipt waren over
gevelreinigingswerkzaamheden, werd woensdag tegen een man proces-verbaal opgemaakt.

Rond 13.30 uur gingen agenten een kijkje nemen op het Schrijverspark. Ter plaatse zagen ze dat de gevel gereinigd werd met behulp van een hogedrukspuit met kalk. De kalk was nodig om de aanslag te verwijderen. Dit was niet milieubelastend, echter de mate waarin deze na gebruik op en in de bodem en de rest van de omgeving terecht kwam, was duidelijk in strijd met de voorschriften. Tegen de 44-jarige schoonmaker uit Lunteren is proces-verbaal opgemaakt.