Apple Benelux

Nieuw van Apple: iSight. De ogen en oren van iChat.

De iSight is een geavanceerde videocamera waarmee je snel en gemakkelijk via een breedbandverbinding videoconferenties kunt houden met collega's, vrienden en familie. Dankzij de F/2.8-lens met automatische scherpstelling en belichting is het beeld altijd van hoge kwaliteit, zelfs als er weinig licht is. In de stijlvolle en compacte aluminium behuizing is bovendien een dual-element microfoon ingebouwd.

Kantelmechanisme Uniek in zijn soort
De veelgeroemde ontwerpstijl van Apple is ook toegepast op de iSight, waardoor deze camera zonder meer uniek te noemen is. De iSight is een veelzijdige, duurzame en lichte draagbare camera die een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit levert. De oersterke aluminium legering van de behuizing biedt optimale bescherming voor de geavanceerde elektronica en de autofocuslens die in de iSight zijn ingebouwd. Het beeld en het geluid worden via één FireWire-kabel overgebracht. Dezelfde kabel levert ook de voeding voor de camera.

De iSight bevindt zich op ooghoogte. Vol in beeld Dankzij het handige draai- en kantelmechanisme en de drie statieven die bij de camera worden geleverd, wordt het beeld altijd vanuit de beste hoek vastgelegd. In tegenstelling tot andere webcamera's, die gericht zijn op de zijkant van je hoofd, kun je de iSight precies op ooghoogte en recht voor je plaatsen. Hierdoor wordt het gevoel van een persoonlijk gesprek nog meer benadrukt en is de kijkhoek zoals je die gewend bent van tv. En doordat de camera zo klein is, kun je hem altijd en overal gebruiken.

Kristalhelder geluid
De geïntegreerde dual-element microfoon met ruisonderdrukking zorgt voor een kristalhelder geluid. Het geluid komt binnen via beide elementen, waarbij het geluid dat niet bijdraagt aan de conversatie (omgevingsgeluid) via een algoritme automatisch wordt weggefilterd.

Lensanimatie Je staat er mooi op
De iSight ziet er niet alleen goed uit, ook de beeldkwaliteit is onovertroffen. De speciaal ontworpen lens bestaat uit drie delen en bevat twee asferische elementen. De lens maakt gebruik van een 1/4-inch CCD-sensor met een resolutie (VGA) van 640 x 480. Hij heeft een diafragmaopening van F/2.8 en levert hierdoor een betere belichting dan de meeste andere webcams. Bovendien heeft de iSight een veel groter sluitertijdbereik dan de meeste andere camera's. Dankzij al deze fantastische eigenschappen produceert de iSight vloeiend bewegende videobeelden van topkwaliteit met een snelheid tot 30 beelden per seconde in 24-bits-kleuren.

Dus of je de camera nu gebruikt in een donkere hotelkamer of in je lichte, zonnige woonkamer, de iSight levert altijd een betrouwbare kleurweergave en een glashelder beeld. Als het kleine groene lampje boven op de camera brandt, weet je dat je live in beeld bent. Wanneer je even behoefte hebt aan privacy of niet meer beschikbaar bent voor een video- of audiochat, schakel je de iSight met één simpele draai aan de lens uit.

Specificaties van de iSight
Vereisten Vereist iChat AV (niet meegeleverd), Mac OS X versie 10.2.5 of hoger, een Mac met een G3-processor van 600 MHz of sneller en een breedband-internetverbinding.
Sensor 1/4-inch CCD-beeldsensor met een resolutie (VGA) van 640 x 480 Focus Automatische scherpstelling van 50 mm tot oneindig Beeldsnelheid Bewegende videobeelden met een snelheid tot 30 beelden per seconde*
In- en uitvoer FireWire voor beeld, geluid en voeding Geluid Geïntegreerde dual-element microfoon met ruisonderdrukking Meegeleverde accessoires Drie statieven, opbergkoker, FireWire-kabel, FireWire-kabeladapter


*De beeldsnelheid is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding.

---

Bij de Apple Store kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week veilig je elektronische bestelling plaatsen.

iChat-symbool De ideale camera voor iChat AV
Zodra je de camera op de computer bevestigt en inschakelt, wordt het programma iChat AV automatisch geopend en kun je aan de slag. Je hoeft dus geen extra besturingsbestanden te installeren, software te configureren of vervelende installatiewizards te gebruiken om te kunnen videochatten. Zo kun je binnen luttele seconden je eerste videochat houden. iChat AV herkent de iSight automatisch en brengt direct een verbinding met de camera tot stand. Wanneer je de lens van de iSight opendraait, wordt iChat AV automatisch gestart en weten je chatvrienden dat je beschikbaar bent voor een videochat. Download iChat AV Beta

---

iSight QTVR Bekijk de iSight in actie
Je kunt de iSight in actie zien in deze QuickTime VR-film.

iSight QTVR Zo werkt de iSight
In een QuickTime VR-film kun je zien hoe de iSight werkt.
---

Lichtgewicht krachtpatser
iSight in opbergkoker De iSight weegt slechts 63,8 gram, zodat je de camera gewoon in je zak of tas kunt meenemen en overal kunt gebruiken. Ter bescherming en voor een optimaal gebruiksgemak wordt de iSight geleverd met een speciaal reistasje waarin je de camera mee kunt nemen op reis.

Altijd scherp in beeld
De autofocuslens produceert altijd een glashelder beeld, of je je nu 50 millimeter van de lens bevindt of aan de andere kant van de kamer. Dankzij de ingebouwde processor worden witbalans, scherpte, kleuren, focus en belichting automatisch ingesteld en wordt ruis weggefilterd, zodat het beeld altijd helder en scherp is en de kleuren betrouwbaar zijn, zelfs in slecht verlichte omgevingen.

Foto's in je buddylijst Je foto direct klaar
Met de iSight kun je je eigen foto maken voor de buddylijst, zo vaak je maar wilt. Zo kunnen al je chatvrienden direct je nieuwste 'look' bewonderen.

Een ogenblik geduld aub
In iChat AV kun je het geluid uitschakelen terwijl het beeld actief blijft, zodat je tussendoor even een persoonlijk gesprek met je partner kunt voeren terwijl je aan het chatten bent.

Time-out
Wil je even niet in beeld omdat je je make-up moet bijwerken of een verrassing wilt voorbereiden voor je chatpartner? Dan sluit je gewoon even de lens, zodat het beeld wordt uitgeschakeld, maar het geluid actief blijft. Zodra je weer in beeld wilt zijn, draai je de lens weer open.

Startpagina > Hardware> iSight