TWYNSTRA GUDDE


Amersfoort, 26 juni 2003

PERSBERICHT

Klantenbijeenkomst bij Twynstra Gudde groot succes

Op donderdag 19 juni jl. hield de adviesgroep Accommodation Development voor het eerst in haar geschiedenis een bijeenkomst voor externe opdrachtgevers. Doel van de bijeenkomst was het delen van kennis en het bespreken van de meest recente ontwikkelingen in de bouwwereld. Gastspreker was de bekende architect en Rijksbouwmeester prof. ir. Jo Coenen.

Twynstra Gudde kijkt terug op een succesvol evenement, getuige het hoge opkomstpercentage en de positieve reacties van de deelnemers. Ruim 60 bedrijven namen deel aan veertien sessies. Onderwerpen van gesprek waren onder meer rol opdrachtgever & projectmanagement, innovatieve contractvormen, benchmark & performance management, vastgoedorganisatie en expertcoaching van de projectmanager. De genodigden waren vertegenwoordigers van onder meer gemeenten, ziekenhuizen, vastgoedorganisaties, ministeries en universiteiten. Daarnaast kregen belangstellenden een rondleiding door het kantoor van Twynstra Gudde om in de praktijk kennis te maken met het begrip conceptontwikkeling.

Interactie met klant
De organisatoren van de bijeenkomst hebben bewust gekozen voor kleinschaligheid. Het maximale aantal deelnemers aan een workshop was tien. Daardoor ontstond interactie tussen de spreker en de genodigden. Dat deze opzet zijn doel niet voorbij schoot, bleek uit de reacties van de deelnemers. Ze hadden het 'vernieuwend' en 'verhelderend' gevonden nu eens niet een congres bij te wonen met driehonderd anderen in één zaal. 'Bij zulke grootschalige presentaties is altijd sprake van eenrichtingsverkeer,' stelde één van de genodigden. 'Tijdens de Masterclasses van Twynstra Gudde was daadwerkelijk sprake van kennisuitwisseling'.

Een aandachtspunt was dat de workshops wel wat langer mochten duren om tot de kern te komen. De workshops zijn dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Marktontwikkelingen
De ontwikkelingen op huisvestings- en vastgoedgebied gaan, mede gezien de veranderende economische omstandigheden, zo snel dat opdrachtgevers en adviseurs meer en meer behoefte hebben om gezamenlijk ervaringen en kennis uit te wisselen. In de huidige economische situatie zoeken organisaties naar mogelijkheden om hun huisvesting efficiënter aan te wenden en naar instrumenten om de huisvestingskosten te verlagen. In de workshops bleek er met name interesse te zijn voor onderwerpen als benchmarking, innovatieve contractvormen als sale-and-lease-back constructies en innovatieve kantoorinrichting.

---


---

EINDE PERSBERICHT