Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.45 uur

Mishandelingen

UTRECHT - Vermoedelijk een brandstichting door een 45-jarige Utrechter was aanleiding dat deze man donderdagmorgen tegen 06.00 uur op het Keerkringplein in elkaar is geslagen met een honkbalknuppel. De verdachte hiervan, een 39-jarige Utrechter, is aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat iemand met een honkbalknuppel in elkaar werd geslagen gingen meerdere politiemensen naar het Keerkringplein. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, troffen zij de 45-jarige op de grond aan, te midden van een grote groep omstanders. Die wezen de agenten op de dader.
De man, met honkbalknuppel in zijn hand, reageerde niet op vorderingen van de agenten de knuppel neer te leggen. Na enkele keren dreigen met pepperspray werd de man daadwerkelijk gesprayd. Dit had echter geen resultaat. Ook een spray door een andere agent had geen effect. Uiteindelijk liet de man de knuppel vallen, maar hij wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. De man werd met gepast geweld naar de grond gebracht om te boeien.
De buurt ging zich inmiddels met de aanhouding bemoeien en moest door politiemensen op afstand worden gehouden. Met hulp van extra politiemensen werden de omstanders op afstand gehouden, de 39-jarige naar het politiebureau gebracht en het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer had forse verwondingen aan hoofd en ribben. De honkbalknuppel is inbeslaggenomen.

Een passagier van een bus is woensdagmiddag bijna gestoken met een mes. De politie hield een 17-jarige inwoonster van De Meern aan, maar is nog op zoek naar twee meisjes.
Op het Stationsplein stapten drie meisjes de bus in. Uiteindelijk wilde één van hen niet betalen voor de rit. De meisjes reageerden agressief, de chauffeur zette twee van hen de bus uit. Een 26-jarige passagier uit Harmelen nam het voor de bestuurder op en werd ineens bedreigd met een mes. Eén van de twee meisjes pakte ineens een mes en stak naar deze vrouwelijke passagier. Zij raakte niet gewond. De chauffeur reed weg met één meisje in de bus, die even later werd overgedragen aan de politie.
Op het politiebureau bleek dit meisje geen strafbare feiten te hebben gepleegd. Zij is vrijgelaten. De politie is op zoek naar de twee andere meisjes.

Een 22-jarige Utrechter kreeg woensdagavond bij de bushalte op het Lucasbolwerk rond 23.40 uur klappen van een evenoude plaatsgenoot. Getuigen voorkwamen ernstiger letsel tot de politie kwam en de agressieve jongeman aanhield.
De 22-jarige Utrechter kwam met zijn vriendin bij de bushalte en vroeg de jongen wat. Die was daar niet van gediend en het slachtoffer kreeg verschillende stompen. Twee getuigen haalden de twee jongens uit elkaar en belden de politie. De agressieve jongeman probeerde in een bus te stappen, maar de getuigen verhinderden dat. Daarop werden zij ook aan de kant geduwd. Toen de politie arriveerde, probeerde de jongeman weg te rennen, maar de politieagenten waren sneller. De agressieve jongeman is ingesloten, het slachtoffer heeft zijn gescheurde lip in het ziekenhuis laten hechten.

Straatroof

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter is woensdagavond rond 20.50 uur op de Oosterkade beroofd van haar koffertje. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de daders, maar die zijn niet meer aangetroffen. Het koffertje is wel teruggevonden. Waardevolle spullen waren eruit gehaald.
De vrouw fietste op de Oosterkade langs twee jongens op een brommer. Kort daarop werd zij ingehaald door de jongens en de passagier greep de koffer. De vrouw probeerde vast te houden, maar moest toch loslaten. De twee jongemannen reden op een rode Rapido. Hun signalement is als volgt: Bestuurder: · blanke jongen, rond 18 jaar · blond geverfd haar, hanekam · mollig postuur · gekleed in spijkerbroek en jas en bootschoenen Passagier: · blanke jongen, circa 18 jaar · haar: bruin stekels · had een strak t-shirt aan

Op de Croeselaan hielden agenten woensdagavond rond 20.15 uur een 15-jarige inwoner van IJsselstein aan. De jongen had een 18-jarige Utrechter bedreigd met een priem om zijn mobiele telefoon te krijgen. Door hem een duw te geven kon de 18-jarige wegkomen en toevallig kwam er net een politiebusje aan. De 15-jarige probeerde weg te fietsen, maar kon worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Vrouw ernstig mishandeld

UTRECHT Op het Stationsplein, bij de fietsenstalling bij spoor 1, is woensdag rond 11.00 uur een 28-jarige vrouw uit Utrecht ernstig mishandeld. Zonder aanleiding werd zij door een man plotseling verschillende keren geslagen en geschopt, onder meer in haar gezicht.

Het signalement van de verdachte is als volgt: donker kort geknipt zwart krullend haar, licht getinte huid, geen snor of baard. De man was gekleed in een groen shirt en droeg een donkere broek. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche van het district Paardenveld, bereikbaar via tel. 0900-8844.