Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 26 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
In de Van Heemskerckstraat heeft de politie woensdagavond een 39-jarige man aangehouden voor bedreiging. De Stadjer had een 22-jarige plaatsgenoot in woorden bedreigd. Beide mannen hadden op het Stationsplein onenigheid met elkaar gekregen, waarna de oudste van de twee de ander bedreigde. De politie kon de man later aanhouden. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Eemsgolaan werd de snelheid in de middaguren gecontroleerd. In totaal passeerden 394 voertuigen de snelheidsmeter. Vijftig automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 75 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Beneluxweg werd woensdagavond van 1360 voertuigen de snelheid gemeten. Op deze weg reden 185 automobilisten te hard. Ook op de Paterswoldseweg werd in de avonduren gecontroleerd. Hier reden 14 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/uur, waar een snelheidslimiet van 50 km/uur geldt.

Groningen: man voor mishandeling aangehouden
De politie heeft woensdagavond in de Hoekstraat een 24-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor mishandeling. De man voldeed aan het signalement van de verdachte van een mishandeling, die eerder op de dag in de Oosterstraat had plaatsgevonden. De dakloze man werd aangehouden en maakte aan de politieagenten kenbaar dat hij een mes bij zich droeg. Het mes werd vervolgens in beslag genomen. Hierop wilde de agenten de man de handboeien om doen, maar wilde hij hieraan niet meewerken. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en schopte een van de agenten tegen zijn benen. De recalcitrante man werd hierna door de andere agent bespoten met pepperspray. Ook dit bleek niet het gewenste effect te hebben. Met veel moeite en met behulp van omstanders konden de agenten de verdachte met gepast geweld overmeesteren. Hij werd op het politiebureau gehoord, maar ontkende de mishandeling te hebben gepleegd. Na verhoor kon de dakloze man het politiebureau verlaten.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)