Ingezonden persbericht


Gratis plug-in van Adobe om Photoshop optimaal te laten profiteren van de kracht van de nieuwe Apple Power Mac G5

Amsterdam, 26 juni 2003 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag een nieuwe plug-in aangekondigd die speciaal is ontworpen om Adobe® Photoshop® 7.0 maximaal te laten presteren op de zojuist door Apple aangekondigde Power Mac G5. De nieuwe Photoshop plug-in van Adobe, die gratis verkrijgbaar is, kan Photoshop tweemaal zo snel laten werken in vergelijking met Photoshop op eerdere Apple-systemen.

"Photoshop 7.0 is onontbeerlijk voor creatieve professionals en digitale fotografen, mede dankzij de Healing Brush, ondersteuning voor onverwerkte bestanden uit een digitale camera en tal van andere innovatieve functies", aldus Greg Gilley, bij Adobe als vice-president verantwoordelijk voor Graphics Applications Development. "De toekomst van Photoshop op het Macintosh-platform draait rond het goed kunnen benutten van de kracht van Mac OS X enerzijds en anderzijds die van de hardware van de nieuwe generatie G5-systemen."

Adobe Photoshop 7.0, dé norm voor professionele beeldbewerking, helpt de gebruiker efficiënter te werken, nieuwe creatieve mogelijkheden te ontdekken en beelden van de hoogste kwaliteit te maken voor drukwerk, internet en alle mogelijke andere toepassingen. De gebruiker van Photoshop 7.0 maakt uitzonderlijke beelden, heeft op een gemakkelijke manier toegang tot alle bestandsgegevens, kan foto's sneller retoucheren en stroomlijnt het webontwerp.

Prijzen en beschikbaarheid
De plug-in en software-uitbreiding voor Photoshop kan gratis worden gedownload van de website van Adobe op het moment dat Apple begint met uitlevering van de Power Mac G5.

Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en is marktleider op het gebied van Network Publishing. Adobe heeft een uitgebreid aanbod aan software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

---

© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo en Photoshop zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Power Mac is een handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

>