Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 26-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Hogering ter hoogte van de Herman Gorterweg vond woensdagavond een ongeval plaats, waarbij drie autos betrokken waren. Er vielen in totaal zes gewonden, waaronder een 29-jarige man uit Weesp. De politie vermoedde dat hij gedronken had en de veroorzaker was van het ongeval. De man is daarom aangehouden om van hem een bloedproef af te nemen, dat gebeurde in het Zuiderzeeziekenhuis, waar hij ter observatie een nacht moest blijven. De overige gewonden werden allen overgebracht naar het Flevoziekenhuis, hun letsel is ook onbekend. Volgens getuigen reed de man uit Weesp vanuit Almere met hoge snelheid op de Hogering. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Herman Gorterweg reed een 29-jarige man uit Nieuw Vennep. Waarschijnlijk schatte de bestuurder uit Weesp de snelheid van die auto verkeerd in en botste hij daardoor tegen de auto van de man uit Nieuw Vennep. Die kwam daarna in de sloot terecht. Het voertuig van de Weesper schoot daarna door en kwam tegen een 32-jarige bestuurster uit Utrecht aan. In die wagen zaten twee kinderen uit Utrecht van 5 en 7 jaar. Dat trio en een 27-jarige passagier -ook uit Nieuw Vennep- van de auto van de 29-jarige man, raakten gewond. De gegevens van de zesde gewonden zijn niet bekend. De weg is enkele uren gedeeltelijk afgesloten geweest.

Op de Veluwedreef vond woensdagmiddag een kop staart botsing plaats. Een 39-jarige Almeerder stopte naar eigen zeggen voor het oranje verkeerslicht, een 30-jarige vrouw uit Almere die achter hem reed, merkte dat te laat op en botste tegen de auto. Hierdoor raakte de bijrijder van de voorste auto, en 21-jarige man uit Lelystad gewond aan zij nek.

LELYSTAD Op de A6 tussen Lelystad en Lelystad Noord heeft woensdagavond een ongeval plaatsgevonden. Er ontstond door nog onbekende oorzaak een botsing tussen twee autos. Eén wagen had een aanhanger met daarop een boot en werd bestuurd door 48-jarige man uit Indijk. De achterste wagen reed door nog onbekende oorzaak op zijn voorligger en belandde in de berm. De 42-jarige bestuurder uit Harlingen werd na de botsing met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Door het ongeval is de rechterrijstrook afgesloten geweest.

URK Een 17-jarig meisje uit Urk is woensdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. Die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Emmeloord die op de Lange Dam te hoogte van de kruising Noordepalen met de Grote Fok links af wilde slaan. Uit tegengestelde richting kwam het meisje op haar bromfiets aangereden. Zij kon de afslaande chauffeur van de tractor vervolgens niet meer ontwijken, waarna een botsing volgde. Het meisje kwam daarbij op de grond terecht en in aanraking met de tractor. Ze liep daarbij rugletsel op en is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

ZEEWOLDE Op woensdagmorgen vond op de kruising Peppel en Bonkes een ongeval plaats. Een 27-jarige bromfietser uit Zeewolde wilde Peppel oversteken en het straatje de Bonkes inrijden. Op het trottoir liep op dat moment een 31-jarige man uit Zeewolde. Volgens de verklaringen keerde de voetganger plotseling op, waardoor de man op de brommer moest uitwijken en kwam te vallen. Hij liep schaafwonden op.

DRONTEN Een 16-jarige bromfietser is woensdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Ansjovisweg. Hij wilde richting de Dronterweg gaan en moest op een gegeven moment uitwijken voor een aantal fietsers. Hij raakte daarbij een aantal tegels en kwam te vallen. Hij is met waarschijnlijk een gebroken been afgevoerd naar het Zuiderziekenhuis.

EMMELOORD Op de Lange Dreef was er woensdagavond sprake van een aanrijding. Een 21-jarige Emmeloorder wilde vanaf de Nagelerstraat de Lange Dreef oversteken. Hij zag daarbij een 40-jarige bestuurder ook uit Emmeloord over het hoofd. Die kwam van rechts. Een 18-jarige passagier van de 21-jarige Emmeloorder raakte gewond aan haar hoofd en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Wietplantage
ALMERE Op de Basilicumweg werd woensdagavond gemeld dat er sprake was van wateroverlast. Toen agenten ter plaatse kwamen, liep achter de woning het water naar beneden. Er was vrees voor kortsluiting. De bewoners bleken op vakantie te zijn. Met behulp van een slotenmaker werd de woning binnengetreden en in twee kamers troffen agenten in totaal ruim 200 planten aan en de benodigde apparatuur aan. Alles wordt in beslag genomen en vernietigd.

Aanhouding
ALMERE De politie heeft woensdagnacht twee verdachten aangehouden. Zij zouden eerder die nacht ingebroken hebben in een winkel aan de Bottelaarspassage. Agenten troffen bij de winkel een kapotte ruit aan en zagen dat er goederen verdwenen waren. Even later konden twee mannen op de Spoordreef aangehouden worden, die voldeden aan het signalement dat gegeven was van de inbrekers. Het betrof een 46-jarige man uit Almeerder en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De twee bleken een aantal goederen bij zich te hebben, die weggenomen waren uit de winkel. Het duo is overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten.

Op het Stationsplein heeft de politie woensdagavond een 18-jarige Amsterdammer aangehouden, omdat hij eerder die avond twee conducteurs (34 jaar uit Hoorn en 52 jaar ook uit Hoorn) had mishandeld in de trein tussen Muziekwijk en Centrum. Toen de man werd gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs en deze niet bleek te hebben, werd hij agressief en gebruikte geweld tegen de conducteurs. Agenten die in verband met het convenant aanwezig waren op station centrum hebben de man daarna aangehouden De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Een automobilist uit Weesp (leeftijd onbekend) is woensdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man werd staande gehouden op de Pampusweg Zijn promillage bleek na een ademanalyse ruim drie keer hoger te zijn dan wettelijk toegestaan te zijn. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

LELYSTAD Een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is donderdagmorgen aangehouden op de Waagpassage. Hij bleek met een ijzeren pijp een vijftal ruiten vernield te hebben aan de Agorahof. Met name winkelruiten moesten het ontgelden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

DRONTEN Op het politiebureau in Dronten heeft de politie woensdagmorgen een 33-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden. Hij kwam aan het bureau voor iets anders, maar agenten hadden vernomen dat hij in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De man bekende dat hij een vuurwapen in zijn woning had liggen. Dat is in beslag genomen. De Biddinghuizer werd na verhoor weer heengezonden.

Easy rider
ZEEWOLDE Op de Knardijk werd ter hoogte van de turbo rotonde woensdagmidag en avond een Easy rider controle gehouden. Er werden tien bromfietsen gecontroleerd, drie keer werd er bekeurd voor het niet verzekerd hebben van het voertuig, eenmaal geen gele plaat, eenmaal een niet werkend remlicht, eenmaal voor het niet hebben van verzekeringspapieren en eenmaal voor het hebben van een te groot vermogen. Ook op de Strandweg werd gecontroleerd in het kader van Easy rider. Daar werden zes bromfietsen nagekeken. Twee maal bleek er sprake van een te hoog vermogen, eenmaal werkt het remlicht niet goed. In totaal werden er 16 bromfietsen gecontroleerd, zes waren er in orde, tien keer werd er dus geschreven.

Brand
ZEEWOLDE Op de Adelaarsweg bleek woensdagavond een hooibrand te zijn. Een opgerold rol bleek vlam gevat te hebben. De brandweer heeft de brand geblust, de oorzaak is niet bekend.

EMMELOORD De politie kreeg woensdagavond een melding dat er brand was bij een school aan De Balkan. Er brandde een aantal boeken en de brandweer werd gebeld, die de brand bluste. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de verdachten, maar trof ze niet aan.

Auto in water
DRONTEN Op de Eurosingel bleek woensdagmiddag een auto in het water te liggen. Agenten waren bezig met de fietsurveillance en zagen dit. Duidelijk werd dat zich geen mensen inde wagen bevonden. Wel dat de auto eigendom was van een 31-jarige vrouw uit Dronten, die vergeten was de wagen op de handrem te zetten. De auto is uit het water gehaald en weggesleept.

Fietser op de A6
BANT De politie heeft woensdagmiddag na een melding een 30-jarige man uit Luttelgeest van de A6 gehaald. De man was op de fiets onderweg naar Lemmer. Agenten hebben de man in de auto teruggebracht naar zijn verblijfplaats.

Rijbewijs kwijt
EMMELOORD Een 43-jarige man uit Naaldwijk is donderdagochtend aangehouden, omdat hij te hard reed op de A6. Hij bleek na meting 58 kilometer te hard gereden te hebben. Op de Hannie Schaftweg werd hij staande gehouden en bekeurd.