Gemeente Leeuwarden

Gemeenteraad schrijft Kadernota Sport

Leeuw van Leeuwarden Namens de werkgroep Sport van de gemeenteraad bood voorzitter Foka Haitsma op dinsdag 24 juni de nota Kaderstelling sportbeleid gemeente Leeuwarden aan het college van b. en w. aan. Wethouder Marga Wanders nam de nota namens het college in ontvangst. De werkgroep stelt in de nota de maatschappelijke functie van sport in Leeuwarden centraal.

De werkgroep wil de maatschappelijke doelen realiseren via zes beleidslijnen: sportconcentratiebeleid, accommodatiebeleid, via de driehoek Welzijn-Sport-Onderwijs, breedtesportbeleid, stimuleringsbeleid en topsportbeleid. Verder wil de werkgroep middelen beschikbaar stellen voor:

* nieuwe of vervangingsinvesteringen van (mede) door de gemeente gefinancierde basisvoorzieningen (kwaliteitseis NOC*NSF);
* onderhoud op basis van een vast te stellen meerjaren onderhoudsplan;

* topsportevenementen en sportpromotionele evenementen.

Aan de hand van jaarlijkse voortgangsrapportages zal de raad de vinger aan de pols houden.

Uit de nota volgen nog 7 uitwerkingsnotities, waarvan 2 in de raad vastgesteld worden:

1. (gedeeltelijke) verschuiving van object- naar subjectsubsidie;
2. toekomstige rol van de B.V. Sport.

Naast voorzitter Foka Haitsma (CDA) wordt de nota gepresenteerd door M. Florijn (PvdA), W. Feddema (VVD), J. Stoelinga (Leefbaar Leeuwarden), J. Nicolai (PAL/GroenLinks), A. Crijns (D66), S. Tamminga (CDA), J. Dekker (SP). De nota wordt op 6 oktober aan de gemeenteraad voorgelegd. Van tevoren houdt de werkgroep op 3 september een hoorzitting voor alle in de gemeente Leeuwarden gevestigde sportorganisaties.

U kunt de kadernota Sportbeleid downloaden door op onderstaande link te klikken.

Kaderstelling Sportbeleid