Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-06-2003
1e persbericht van donderdag 26 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw na bedreiging aangehouden
Een 30-jarige Eindhovense vrouw is woensdag om 19.30 uur op het Rembrandtplein aangehouden. De vrouw was bij een woning aan het Rembrandtplein aan de deur gegaan en had de bewoners met twee messen bedreigd. De twee messen zijn door de politie van haar afgepakt. Onder de buddyseat van haar bromfiets lag een derde mes. De vrouw is voor onderzoek de cel ingegaan. Het is nog niet duidelijk waarom de vrouw de 54-jarige vrouw en de 60-jarige man bedreigde.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Een 65-jarige Eindhovense vrouw is woensdag om 21.00 uur gewond geraakt toen zij op de Krommenbeemd werd aangereden door een 18-jarige Eindhovense snorfietser. De vrouw gooide iets weg in het rioolputje en stond daarbij op straat. Toen ze weer het trottoir op wilde gaan werd zij aangereden. De vrouw en snorfietser kwamen ten val. De vrouw is met gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Hennepkwekerijtje ontdekt
In een woning aan de Ridderzaal is rond 18.00 uur een kleine hennepkwekerij ontdekt. Dat gebeurde na een melding dat er was ingebroken. Dat klopte, aan de achterzijde was een raam opengebroken. De bewoners waren niet thuis en toen de politie binnen was ontdekten ze de kwekerij op de eerste etage. De achttien planten en de daarbij behorende apparatuur zijn in beslaggenomen. De zoon van de bewoners kwam later ter plaatse. Hij had de kwekerij ingericht. Hij is gehoord.

Eindhoven: Bromfietser gewond na negeren geslotenverklaring Een 20-jarige bromfietser is donderdag om 2.15 uur gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets ten val kwam. De man reed over het fietspad naast de Winston Churchilllaan. Dit fietspad is afgesloten vanwege werkzaamheden en dat staat ook aangegeven. De bromfietser is langs de afsluiting gereden. Hij reed zonder licht en zag daardoor waarschijnlijk niet dat het asfalt op een plaats was weggehaald. Hierdoor kwam hij ten val en brak zijn kaak. Ook de voortanden waren afgebroken. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Autoinbreker aangehouden
Op de Edenstraat is donderdag om 2.20 uur een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Politiemensen zagen dat hij bij een geparkeerde auto stond, het autoportier was geopend. De man had nog niets uit de auto gepakt. Er was geen inbraakschade, vermoedelijk heeft de eigenaresse de auto niet afgesloten. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Fietsen weg na inbraak
Woensdag tussen 18.30 en 19.45 uur is ingebroken in de berging van een flatwoning aan de Penningstraat. Van de flathal is een ruitje vernield en de bergingdeur is opengebroken. Uit de berging zijn twee herenfietsen weggenomen, een Giant mountainbike ( 450,=) en een Batavus herenfiets ( 1600,=).

Budel: Auto tegen boom
Een 35-jarige automobilist uit Sittard is woensdag om 17.05 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Randweg Oost. Hij reed in de richting van de A2 en kwam door onbekende oorzaak aan de linkerkant van de weg terecht. Daar reed hij de berm in en kwam tot stilstand tegen een boom. Hij is met een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen in het ziekenhuis in Weert opgenomen.

Asten: Onder invloed
Op de Prins Bernhardstraat is donderdag om 1.05 uur een 48-jarige automobilist uit Asten betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Snelheidscontroles

- Op het Bogardeind is woensdag tussen 17.05 en 18.15 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1398 passanten reden er 107 te hard. 71 km/u was de hoogste snelheid.


- Tussen 19.20 en 21.30 uur werd op de Laan der Vier Heemskinderen gecontroleerd. Hier passeerden 911 voertuigen en 169 deden dat te snel. De topper was 95 km/u.

Op beide plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Geldrop: Auto gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Beneden Beekloop een witte Mercedes bestelauto met het kenteken VH-XT-07 gestolen.

Handel: Getuigen vechtpartij gezocht
De politie van Gemert-Laarbeek zoekt getuigen van een vechtpartij die afgelopen dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur plaatsvond bij de Rooije Plas aan de Haveltweg. Twee mannen uit Gemert, 31 en 47 jaar oud, zijn daar met elkaar in gevecht geraakt. Beide vechtersbazen deden aangifte tegen elkaar. Het is de politie niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Getuigen kunnen zich melden op 0900 8844, politie Gemert-Laarbeek.

Gemert: Zakkenrollerij
Woensdag tussen 18.30 en 19.00 uur is de portemonnee van een 24-jarige Gemertse vrouw tijdens het winkelen gestolen. Zij deed boodschappen bij een supermarkt op het Pastoor Poellplein. Zij had haar portemonnee in de boodschappentas gedaan maar toen zij thuis kwam bleek de portemonnee verdwenen. In de portemonnee zaten een bankpas en ruim
50,=.


Valkenswaard: Man verdacht van vernieling
Op de Kerstroosstraat is donderdag om 2.55 uur een 32-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij zou de ruit van een woning aan de Kerstroosstraat hebben vernield. De reden van de vernieling is nog niet duidelijk. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.