Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-06-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.45 u) Donderdag, 26 juni 2003

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag snelheidscontroles gehouden op diverse locaties in Maastricht. Bij een radar snelheidscontrole op de Bosscherweg en op de Keurmeestersdreef bekeurde de politie 58 voertuigbestuurders wegens het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid. Daarnaast werden ook nog eens 8 voertuigbestuurders bekeurd, ondermeer wegens het niet dragen van de autogordel. Op de Cabergerweg en op de Via Regia betrapte de politie totaal 71 voertuigbestuurders die er te hard reden dan ter plaatse maximaal is toegestaan. Daarnaast werden er nog eens 14 voertuigbestuurders bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel en het rijden op de busbaan.

Eijsden; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen woensdag bij een verkeerscontrole op de Rijksweg in Eijsden (Mariadorp) totaal 13 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de ter plaatse maximaal geldende snelheid tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.

Valkenburg; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 19.30 uur vond op de Sibbergrubbe in Valkenburg een aanrijding plaats. Een onbekende taxichauffeur die met zijn taxi een paar fietsers inhaalde/passeerde, sneed de voorste fietster waardoor deze fietsteer, een vrouw uit Aken, met haar fiets ten val kwam. Als gevolg van de val liep de vrouw pijnklachten op aan haar rug. Zij werd overgebracht naar het Klinikum in Aken. De politie die een nader onderzoek instelt naar de precieze oorzaak en toedracht, is daarbij nog op zoek naar de betrokken taxi/taxichauffeur.