Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-06-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.50 u) Donderdag, 26 juni 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; in beslag genomen
Een bromfietsbestuurder met een duopassagier achterop, die alletwee op de bromfiets zaten zonder helm, en met hoge snelheid op de Kerkraderweg in Heerlen reden, trok afgelopen woensdagmiddag de aandacht van de politie. Bij nadere controle op de Van Lennepstraat kreeg de politie aanwijzingen dat de bromfiets waarop de beide mannen zaten, was gestolen (bromfietsslot verbroken). De bromfiets werd in beslag genomen en de bromfietsbestuurder, een 32-jarige man uit Kerkrade werd aangehouden. De Kerkradenaar werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingelsoten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van het voertuig.

Heerlen; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 32-jarige bestuurder van een bromfiets uit Heerlen, trok afgelopen woensdagavond op de Looierstraat in Heerlen de aandacht van een politiepatrouille. Bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; schennispleging
Afgelopen woensdag kreeg de politie een melding van een schennispleging op de Pastoor Hagenstraat in Brunssum. Een onbekende man op een bromfiets zou omstreeks 15.30 uur de aandacht hebben getrokken van een tweetal spelende kinderen (5/6 jr) en hen zijn geslachtsdeel hebben getoond. De kinderen zijn meteen naar huis gelopen en hebben de ouders gewaarschuwd. De bromfietser was toen al weggegaan.

Nuth/Kerkrade; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen woensdag in een pand aan de Spoortstraat in Nuth, trof de politie een hennepkwekerij aan met totaal ongeveer 945 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur, zoals groeilampen, transformatoren , ventilatoren etc., in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen had gekregen dat er ook met de electriciteitsvoorziening was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De politie stelt een nader onderzoek in.
In een kelderbox van woningen aan de Directeur Schrijnenstraat in Kerkrade werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij met totaal ruim 310 hennepplanten werd samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., in beslag genomen. Ook hier kreeg de politie aanwijzingen dat met stroomvoorziening was geknoeid, waarop Essent werd ingeschakeld. De politie stelt verder onderzoek in.

Landgraaf; belediging
De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen op het Raadhuisplein in Landgraaf een 21-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Die zat er op een bankje en uitte, zonder enige aanleiding allerlei beledigingen in de richting van politie-agenten die kwam aangelopen. De politie-agenten hebben de verdachte dan ook meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte waarna die weer kon vertrekken.

Vaals; bekeuringen
De politie heeft afgelopen woensdag bij verkeerscontroles op de Maastrichterlaan in Vaals en op de Vijlenberg in Vijlen totaal 19 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig-)papieren tot het rijden zonder helm door bromfietsbestuurders.