Politie Rotterdam-Rijnmond



Uitgave donderdag 26 juni 2003

* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Woensdagochtend werd tussen zeven uur en kwart voor acht een snelheidscontrole gehouden op de Giessenbaan. Van de passerende automobilisten hielden 15 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogt gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield van woensdagavond tien uur tot donderdagmorgen vijf uur op de Keileweg en in de Van Helmontstraat een actie preventief fouilleren. In totaal werden 103 auto's en 160 personen gecontroleerd, waarbij zes mensen werden aangehouden, omdat zij in het bezit waren van slag- of steekwapens.


* VERKEERSCONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen en -middag, samen met collega's van het Korps Landelijke Politiediensten, een controle zwaar vervoer op de Clydeweg. Tijdens de controle, waarbij gebruik werd gemaakt van een mobiele weegbrug, werden in totaal 42 vracht- en bestelauto's gecontroleerd, waarbij veertien bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer overschrijding laadvermogen, hoogte-overschrijding, verkeerde etikettering en borden en afvallende lading.


* TRAMCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmorgen en -middag, samen met controleurs van de RET, tramcontroles op de Zaagmolendrift. In totaal werden de passagiers van twintig trams gecontroleerd, waarbij 113 bekeuringen werden uitgeschreven voor 'zwart' rijden, geen geldige legitimatie en het opgeven van een valse naam.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagavond tussen kwart over zeven en kwart voor negen een radarsnelheidscontrole op de noordbaan van de N15 bij de Calandbrug. Van de 829 passerende automobilisten namen 267 het niet zo nauw met de daar geldende maximum snelheid van 70 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 141 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde woensdagmorgen, naar aanleiding van stankoverlast, een onderzoek in een woning in de Wollefoppenstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen.
Zo'n 217 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* DRIE VERDACHTEN ZWARE MISHANDELING AANGEHOUDEN

(Zie ook persbericht van 25/06/2003)
ROTTERDAM - Rechercheurs van het district Zuid hielden woensdagmiddag en donderdagmorgen vroeg drie Rotterdammers (24, 25 en 30 jaar) aan, verdacht van zware mishandeling van een 24-jarige vrouw. Het slachtoffer werd dinsdagmiddag in een woning in de Goereesestraat zwaar mishandeld door haar even oude ex-partner. Samen met twee familieleden was de man naar de woning gekomen, waar op dat moment de bewoonster verbleef met haar nieuwe vriend. Beiden werden bedreigd met een vuurwapen en kregen vervolgens rake klappen. De 24-jarige vrouw liep daarbij een gebroken elleboog, zware hersenschudding en diverse kneuzingen aan haar gezicht, rug en heupen op en werd door GGD-personeel naar een ziekenhuis vervoerd. De nieuwe partner van het slachtoffer zag kans uit de woning te komen en vluchtte.
Tijdens de aanhouding van de drie verdachten werd donderdagmorgen vroeg in een woning van één van de verdachten onder meer een vuurwapen en bijna vier kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De drie aangehouden mannen werden voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* WERKENDE ILLEGALEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmorgen stelden rechercheurs van de Vreemdelingendienst, op grond van een fraudemelding, samen met collega's van het district Schiedam, Arbeidsinspectie, UVW-GUO-Afdeling Bijzonder Onderzoek en Bouw- en Woningtoezicht een onderzoek in bij een vleesverwerkend bedrijf in Rotterdam. Naast de fraude richtte het onderzoek zich ook op illegale tewerkstelling.
Tijdens de actie werden 100 werknemers gecontroleerd. Twee 0/00ntwintig daarvan beschikten niet over de juiste documenten. Zestien medewerkers, afkomstig uit Bulgarije en West-Afrika, bleken illegaal in Nederland te verblijven en zullen door de Vreemdelingenpolitie uit ons land worden verwijderd. Tegen de werkgever en de uitzendbureaus werd proces-verbaal opgemaakt.


* PROCES-VERBAAL VOOR JEUGDIGE METROSURFSTERS

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield woensdagavond omstreeks zeven uur op het metrostation Kralingse Zoom twee veertienjarige meisjes, respectievelijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel en uit Rotterdam, aan. Beide meisjes waren tussen twee treinstellen meegereden met de metro. Het tweetal ging op de bon voor het metrosurfen en beide ouders werden hiervan in kennis gesteld.


* AUTOMOBILIST GEWOND NA MESSTEKEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmiddag omstreeks half zes raakte op de IJsseldijk een 38-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij door een onbekende man met een mes werd gestoken. Het slachtoffer reed in een auto, toen hij werd ingehaald door een motor, met daarop twee mannen. Even later werd de motor dwars over de weg stilgezet, waardoor de automobilist gedwongen werd te stoppen. Eén van de mannen greep door het geopende portierraam de Rotterdammer bij zijn nek en sommeerde hem zijn auto uit te komen. De 38-jarige automobilist probeerde zijn belager vervolgens van zich weg te duwen, maar werd hierbij een paar keer met een mes in zijn arm gestoken. Hierop verdween het tweetal op de motor in onbekende richting.