Gemeente Bergh

Eerste Burgerjaarverslag Gemeente Bergh
19-05-2003

Het eerste Burgerjaarverslag van de Gemeente Bergh is geagendeerd voor de openbare vergadering van de Raadscommissie op 22 mei aanstaande. Dit eerste Burgerjaarverslag heeft betrekking op 2002. Het Burgerjaarverslag wordt vervolgens naar verwachting in de vergadering van de Gemeenteraad op 26 juni aanstaande behandeld.

Vanaf 2003 is elke Burgemeester op grond van de nieuwe Gemeentewet (invoering duale stelsel) verplicht een Burgerjaarverslag uit te brengen. Hierin rapporteert de Burgemeester over de kwaliteit van de dienstverlening en de bevindingen inzake de burgerparticipatie. Het Burgerjaarverslag draagt bij aan een transparante overheid, waarbij op een begrijpelijke en goed toegankelijke wijze voor de burger duidelijk wordt wat hij of zij van de gemeente mag verwachten. Het is een kwaliteitsinstrument, waarin doelstellingen worden opgenomen, die in latere burgerjaarverslagen geëvalueerd kunnen worden.

De Burgemeester over het Burgerjaarverslag: Dit eerste burgerjaarverslag is mede tot stand gekomen met medewerking van de inwoners van onze gemeente. Velen van hen heb ik ontmoet en gesproken. Het is goed te weten dat zij bereid zijn met mij mee te kijken naar het gemeentelijk functioneren. Dit burgerjaarverslag geeft hen allen inzicht daarin. Omdat het een een nieuw communicatiemiddel is, ligt nog nergens vast hoe het eruit moet zien en wat er in moet staan. Het is dus nog aftasten en uitproberen. Het verslag zal de komende jaren moeten groeien. Uw reacties, suggesties en aanbevelingen zie ik met belangstelling tegemoet.

Het Burgerjaarverslag 2002 kan (gratis) worden afgehaald bij de Publieksbalie in het gemeentehuis. Onderstaand kunt het volledige verslag downloaden.

Te downloaden :

- burgerjaarverslag2002(357Kb).pdf