Novem

26-06-2003
26 juni 2003: Praktijkdag vergassen en verbranden van biomassa voor de opwekking van duurzame energie

Tijdens deze praktijkdag voor initiatiefnemers die zich bezig houden met het verbranden dan wel vergassen van biomassa, zullen er 3 inhoudelijke werksessies plaatsvinden. In deze werksessies zal een `expert' samen met de deelnemers een aantal specifieke knelpunten onder de loep nemen en ervaringen hieromtrent gedeeld worden. De werksessies zullen bestaan uit:

* Exploitatie en financiering van de installatie. Behandeld wordt onder ander de nieuwe MEP regeling en financiële ondersteuningen.
* Regelgeving rondom vergassen en verbranden. Denk hierbij aan milieuvergunningen, bouwvergunningen en bestemmingsplan en bezwaren tegen de vergunningen.

* Techniek en achtergrond, waarbij ontwikkelingen van bewezen en gedemonstreerde technologieën worden bediscussieerd en vragen en ervaringen rondom veiligheid zal worden behandeld.

De praktijkdag vindt plaats in de buurt van de biomassa Verbrandingsinstallatie in Cuijck. Tijdens de praktijkdag zal een bezoek aan deze installatie worden gebracht.

Voor meer informatie over deze praktijkdag, kunt u contact opnemen met Jol Moors: J.Moors@Novem.nl of telefoonnummer 030-2393657. aanmelden26 juni 2003: Praktijkdag vergassen en verbranden van biomassa voor de opwekking van duurzame energie