Ingezonden persbericht

GIA lezing do 26 juni: Benefits Maturity Model

SPECIAAL VOOR DIT EVENEMENT:

* De zaalcapaciteit is beperkt tot 60 mensen. U dient zich vooraf op te geven. Op zaterdag 21 juni zal vastgesteld worden wie toegang krijgt tot de zaal. Alleen als er nog plaatsen open zijn kunt u daarna nog toegelaten worden bij deze presentatie.
* Op onze website staat een uitgebreidere beschrijving van dit evenement.
* Zodra de nieuwe website beschikbaar komt kunt U zich ook via de nieuwe website aanmelden.
Het GIA is de actieve beroepsvereniging voor informatie architecten. Maandelijks worden evenementen georganiseerd om vorm en inhoud te geven aan de permanente educatie van informatie architecten (en anderen). Zie ook http://www.GIA.nl/

Heeft u interessante weetjes en nieuwtjes voor architecten? Stuur ze per E-mail naar Reactie@GIA.nl zodat ze op de GIA website geplaatst kunnen worden.

GIA evenement op 26 juni 2003:

------- Benefits Maturity Model -------

* Sprekers: Pieter van Hout en Eugène Boeldak
* Datum: Donderdag 26 juni 2003

* Aanvang: 19:00 uur

* Sluiting: Afhankelijk van de discussie om ongeveer 21.00-21:30 uur
* Locatie: SAS Institute gevestigd op Landgoed "Oud Bussem", Flevolaan 69, Huizen
* Kosten: GIA-leden gratis, medewerkers van begunstigers ¤.10,- niet-leden ¤. 20,-- en studenten gratis op vertoon van een collegekaart
* Aanmelding: Alleen via een E-mail naar Evenementen@GIA.nl (graag incl. bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnr.). Na aanmelding ontvangt u de bevestiging van inschrijving en de routebeschrijving.

De volgende GIA-lezingen zijn gepland op 25 september, 30 oktober, 20 november en 18 december 2003. Zie onze nieuwe website http://www.GIA.nl/ voor meer informatie. Aanvragen van eventuele handouts is alleen mogelijk voor leden na ingebruikname van de nieuwe website http://www.GIA.nl/.

Heeft u interessante weetjes en nieuwtjes voor architecten? Stuur ze per E-mail naar Reactie@GIA.nl zodat ze op de GIA website geplaatst kunnen worden.


------- De presentatie:
In de context de huidige, snelle 24-uurs maatschappij wordt nogal wat verwacht van de keuzes die topmanagement maakt om gestelde doelen te bereiken. Tijdens deze avond wordt een model gepresenteerd waarin de volwassenheid van een bedrijf kan worden vastgesteld t.a.v. de manier waarop ze met bedrijfsvoordelen en risico's omgaan.

In een deels interactieve sessie zal Pieter van Hout eerst het door hem uitgewerkte Benefits Maturity Model, gebaseerd op het Full-Cycle-Governance model van John Thorp, zodanig presenteren dat iedere aanwezige aan het eind van zijn presentatie kan oordelen of dit model bruikbaar is voor zijn of haar bedrijf.

Eugène Boeldak gaat daarna in op het verband tussen het behalen van gestelde benefits en het beheersen van risico's aan de hand van het Full-Cycle-Governance model en vertaalt e.e.a. naar mogelijke risico's en gemiste kansen voor topmanagement.

Een avond bedoeld voor topmanagers en voor mensen die met hen samenwerken.


------- De sprekers:
Pieter van Hout werkt sinds begin 2003 als programmamanager bij het energiebedrijf Essent. Daarvoor heeft hij in de periode 1985 tot 2003 diverse functies gehad binnen diverse energiebedrijven van projectmanager, manager rekencentra, adviseur, auditor en ICT-architect. In de periode 1975-1985 was hij werkzaam bij Rijkswaterstaat en ontwikkelde verkeerssimulatiemodellen, systemen voor het meten, regelen, waarschuwen en begeleiden van verkeer en voerde directie bij de uitvoering van deze projecten. Pieter heeft Weg en Waterbouw met specialisatie Verkeerstechnologie gestudeerd aan de HTS te 's-Hertogenbosch en is momenteel bezig aan het afronden van zijn MBA E-Business opleiding aan de Hogeschool Amsterdam/Pro-Education.

Eugène Boeldak is vanaf medio 2001 vanuit Craft Management Consultants BV als interim risicomanager werkzaam bij Essent Corporate ICT en bij Essent ICT Services. Daarnaast is hij als consultant risicomanagement en projectmanagement betrokken bij een drietal andere organisaties. Eugène is partner binnen Craft Management Consultants en heeft vanuit een bedrijfskundige achtergrond (Erasmus Universiteit Rotterdam) eerder gewerkt als organisatieadviseur, projectmanager en directeur van een projectenbureau voor overheden en bedrijven. Craft Management Consultants legt zich toe consultancy, interim-management en training op de gebieden risicomanagement, crisismanagement, verzekeringsmanagement en conflictbeheersing.

Wij zien u graag op donderdag 26 juni 2003 in Huizen,

Met vriendelijke groet,

Steven van 't Veld
Voorzitter Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) E-mail: Voorzitter@GIA.nl