KNMG

Wijs verwijzen; arbocuratieve samenwerking in de Leidse regio

Het bestuur van KNMG District V Alphen-Gouda-Leiden organiseert, in samenwerking met Medwerk, op donderdagavond 26 juni de discussieavond 'ARBO curatieve samenwerking in de regio'. In de Leidse regio is de afgelopen twee jaar veel geïnvesteerd in de samenwerking tussen bedrijfsartsen en huisartsen maar nog relatief weinig in die tussen bedrijfsartsen en medisch specialisten. Daar ligt een uitdaging en het KNMG-districtsbestuur heeft besloten deze uitdaging op te pakken.

Tijdens de discussieavond zullen vertegenwoordigers van ziekenhuizen, medisch specialisten, GGZ, zorgverzekeraar, huis- en bedrijfsartsen de discussie aangaan over arbocuratieve samenwerking in de regio. De nadruk van de avond zal liggen op de regionale initiatieven.
* Opening om 19.45 uur door de avondvoorzitter dhr. W. van Bork (bedrijfsarts en districtsbestuurslid),

* Om 19.55 uur drs. H.J.M. van der Maaten, klinisch psycholoog, het belang van arbocuratieve samenwerking toelichten daar waar het psychische aandoeningen betreft.

* Om 20.15 uur zal dr. H. Schuller, orthopeed (Diaconessenhuis), door middel van casuïstiek de positie van de medisch specialist belichten met betrekking tot de verwijsfunctie van de bedrijfsarts. Aansluitend kunnen vragen worden gesteld.
* Daarna volgt een forumdiscussie met dhr. Lamping (medisch directeur Diaconessenhuis), dhr. Van Gessel (beleidsadviseur Zorg & Zekerheid), dhr. Burskens (hoofd Klinische en Poliklinische zorg Rijnlandziekenhuis), dhr. Van Leeuwen, huisarts, mw. Bastiaanssen (beleidsmedewerker Arts&Arbeid KNMG) en mw. Nicolai (Landelijk Project ARBO curatieve samenwerking) en dhr. Stelwagen (RvB Rijngeest Groep).

* De avond eindigt om 21.45 uur met een korte evaluatie. Tijdens de aansluitende borrel kan worden nagepraat.

De bijeenkomst wordt gehouden in Avifauna, Hoorn 65, Alphen a/d Rijn (telefoon 0172 487 575) en is vrij toegankelijk voor alle artsen en studenten geneeskunde van het district én van andere KNMG-districten. Nadere informatie over de bijeenkomst kunt u inwinnen bij mw. M.H. Kruijt-de Ruijter, projectleider Medwerk Noordelijk Zuid-Holland (e-mail: mkruijt@medwerk.nl).

Voor informatie over activiteiten van andere districten kunt u zich wenden tot drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken KNMG (e-mail: r.egger@fed.knmg.nl).