Ingezonden persbericht


Persbericht
22 juni 2003

Ballonnenfestival Hardenberg grootser en grootser

Hardenberg-, Het Bavaria Ballonnen Festival , dat deze week in het Overijsselse Hardenberg wordt gehouden, is toe aan haar twaalfde editie. Donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 juni stijgen er iedere vanaf 19.00 uur avond zo n dertig luchtballonnen op vanuit de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht. Gewone ballonnen maar ook de zogenaamde special shapes, luchtballonnen met een afwijkende vorm zoals een ijsmuts of een bierfles. Er komen ballonvaarders uit Nederland, België, Tsjechië en Engeland. Een exclusieve lasershow sluit het evenement zaterdagavond om 23.00 uur af.

Het Hardenbergse ballonnenfestival wordt grootser en grootser en geniet inmiddels landelijke bekendheid. Het evenement -nu al bekend als het Paradepaardje van Hardenberg - is een initiatief van het Klepperstadcomité, de Gezamenlijke Horecaondernemers en de Stichting Ondersteuning Muziek Activiteiten (OMA). In het haventje in de Overijsselse Vecht komt een podium te liggen voor het randprogramma. Daarop staat donderdagavond de Hot Radio Roadshow, vrijdagavond Piratendeejay Hoempa Henk samen met het duo Lucas & Gea en op zaterdagavond de band Time Bandits.

Steile Wand
Naast een klimwand en een springkussen voor de jeugd is er drie dagen lang een authentieke Steile wand in Hardenberg. De Steile Wand was in de vijftiger en zestiger jaren een zeer spectaculaire, houten, kermisattractie. Twee stuntrijders rijden in de tonvormige attractie op zware motoren snelle rondjes en doen stunts. Jeugdsentiment en spektakel. Deze shows kunnen door het publiek worden bijgewoond. Verder is er op zaterdag een boekenmarkt en zal die dag de Klepperstadloop worden gehouden. Zaterdagavond wordt het Bavaria Ballonnen om 23.00 uur afgesloten met een spectaculaire lasershow. Deze lasershow -over een breedte van 100 meter, met drie grote laserkanonnen, een projectiescherm van tientallen vierkante meters, rookmachines, waterkanonnen en een weergaloze muziekshow- is een unieke Nederlands product dat voor het eerst wordt gepresenteerd. De lasershow is tevens de start voor het muziekspektakel Hardenberg Swingt waarbij Hardenberg bol zal staan van vrolijkheid en vertier. In tien horecazaken treden bands op van divers pluimage.

Einde persbericht.