STICHTING NEW VENTURE

TOP 10 van Nederlands meest innovatieve businessplannen bekend

Finalisten New Venture 2003 gaan op voor de hoofdprijs

TOP 10 VAN NEDERLANDS MEEST INNOVATIEVE BUSINESSPLANNEN BEKEND

Zojuist is bekend geworden welke deelnemers aan New Venture de beste 10 businessplannen van het jaar 2003 hebben geschreven. Deze ondernemers - in - spe zullen op de Grande Finale van 26 juni uit handen van de staatssecretaris van Economische Zaken een award in ontvangst nemen. In de ochtend zullen zij echter eerst hun businessplannen presenteren aan de jury - bestaande uit venture capitalists en informal investors . die uiteindelijk de drie hoofdprijswinnaars zal kiezen. Deze winnaars ontvangen ieder 25000 euro startkapitaal voor hun onderneming.

VERDELING
De top 10 is categorisch goed verdeeld: consumentengoederen, life sciences, industriële goederen en ICT vormen een divers palet. De inzendingen variëren dan ook van een solarium voor onder de douche tot een gripindicator voor golfclubs en een innovatieve fundering. Vier van de tien deelnemers zijn afkomstig van universiteiten, waarvan twee onderzoekers en twee studenten.

CRITERIA JURY
De tien ondernemingsplannen zijn door de jury met name geselecteerd op innovatief vermogen, marktpotentieel, kwaliteit van het management en financiële vooruitzichten. Daarbij wordt met name gekeken vanuit een investeerders oogpunt: vormen de businessplannen een interessante propositie voor de kapitaalmarkt.

FINALISTEN

Sunshower
Wegdam, P.M
Sunshower is een solarium voor onder de douche. Douchen is een alledaagse bezigheid, gebeurt bloot en heeft net als zonnen te maken met de verzorging van het lichaam. Door Sunshower zie je er iedere dag met minimale inspanning toch gezond uit. Daarnaast is deze manier van bruinen veiliger, hygiënischer en neemt minder ruimte in beslag.

Gearbox
Hoekstra, J.H.
De GEARBOX is een nieuw en innovatief aandrijfsysteem voor de fiets waarbij het schakelsysteem is geïntegreerd in de kettingkast. De GEARBOX Combineert het beste van bestaande schakelsystemen tot een robuust, licht, goedkoop systeem met een hoog rendement dat toepasbaar is voor alle soorten fietsen, van toer- tot racefiets en mountainbike.

To-BBB
Gaillard, P.J.
To-BBB is a drug target discovery company committed to realize new ways of treating severe brain disorders. We aim at co-development partnering agreements with pharmaceutical corporations based on milestone payments and royalties. Currently we are developing a prototype treatment in the lab and are seeking venture capital to build our company.

Mobiel stralen en coaten
Swinkels, D.
Mobiel stralen en coaten van vangrails

Coolgrip
Bos, A.C.
Bij golf is een goede en ontspannen handgreep zeer belangrijk. Veel golfers knijpen te hard in de grip van de golfclub. Coolgrip is een indicator die aangeeft dat je te hard in de grip knijpt. Een lage kostprijs en een uitstekende bedrukbaarheid maken het product geschikt voor de 'premium and corporate promotional' markt.

Mammoth Foundations B.V.
Van de Bouwhuijsen, M.B.C.
Mammoth Foundations B.V. is een onderaannemer in de bouw. Het bedrijf neemt werk in de onderbouw aan. Dit houdt in dat de innovatieve fundering, al dan niet op palen, tot en met de begane grondvloer gemaakt wordt onder verantwoordelijkheid van Mammoth Foudations.

Eno Temp
Sloekers, P.J.F.M
EnoTemp zal zich toeleggen op het een dimensionaal zeer nauwkeurig digitaal meten van de temperatuur en stroomsnelheid van elk willekeurig gasvormig fluïdum met behulp van akoestische meetsystemen. Voor het meten wordt gebruik gemaakt van de fysische relatie tussen de geluidssnelheid, de luchttemperatuur en de luchtvochtgheid. Met meer sensoren kan een rooster van meetlijnen gecreëerd worden, zodat een driedimensionaal temperatuur- en stromingsprofiel gerealiseerd kan worden.

Bumble Bee
K. Snijder
Infinious staat voor lichtgewicht mobiliteit. Door moderne materialen uit de lucht- en ruimtevaartwereld toe te passen heeft Infinious een compacte licht-gewicht trendy vouwfiets ontworpen met een hoge stijfheid (=rijcomfort). De nieuwe productietechniek RTM maakt het mogelijk een betaalbare (deel) oplossing te bieden voor het groeiende mobiliteitsprobleem door verschillende vervoersmiddelen tijdens de reis te kunnen combineren.

Noveda
Schepens, C.P.E.
Verificatie van chip-ontwerpen neemt 70% van de ontwerptijd in beslag en verificatie-snelheid is daarom de belangrijkste eis in deze snelgroeiende marksegment. Noveda maakt verificatie-software, die tien keer sneller is dan de huidige software en laat daarbij de hardware en software ontwerpers samen werken.

Sensor Sense
Lintel Hekkert, Sacco
Sensor Sense is een onderneming die zich gaat bezighouden met het ontwikkelen en op de markt brengen van ultra gevoelige, op laser foto akoestiek gebaseerde, sporengas detectoren van een breed scala van toepassingen uiteenlopend van agrotechnologie tot medisch.

NEW VENTURE: ONDERNEMINGSPLANWEDSTRIJD VOOR INNOVATIEVE STARTERS

New Venture is een ondernemingsplanwedstrijd voor innovatieve, startende ondernemers. Iedereen in Nederland met een innovatief en kwalitatief hoogstaand idee, die daarmee een bedrijf wil oprichten, kan deelnemen aan de wedstrijd. New Venture is in 1998 opgericht door McKinsey & Company en wordt georganiseerd door De Baak, Managementcentrum VNO-NCW. Het initiatief wordt mogelijk gemaakt door vijftien Nederlandse top-ondernemingen en het Ministerie van Economische Zaken.


- EINDE BERICHT -

Op 26 juni a.s. vindt bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag de Grand Finale plaats vanaf 15.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mailbericht te sturen naar info@newventure.nl Aanmelding vooraf is gezien de veiligheidsvoorschriften verplicht.

Achtergrondinformatie:
New Venture 2003,
Claire Arens, Projectleider
Tel. 06-51701379

23 jun 03 14:31