Erasmus Universiteit Rotterdam


Business Leaders Forum aan de Erasmus Universiteit

Op donderdag 26 juni vindt ter gelegenheid van de jaarlijkse bijeenkomst van de International Association for Business and Society (IABS) een Business Leaders Forum plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het forum wordt onder auspiciën van de IABS georganiseerd door Rotterdam School of Management. Tijdens het forum zal gediscussieerd worden over het thema 'Sustainable business: an American/European Comparative Perspective'.
Deelnemers aan het forum zijn o.a. Henk van Dalen (lid RvB DSM), George Verberg (voorzitter RvB Gasunie), John Mahon (University of Maine) en Gilbert Jensen (Dean European Academy of Business in Society).

Onderwerpen die door afzonderlijke deelnemers zullen worden behandeld zijn o.a
. Accountability and transparency
. Global environmental challenges
. Global labor standards and practices
. Governance
. Institutional conflicts
. Multi-sector collaborations
. Corporate citizenship

IABS is een beroepsorganisatie van wetenschappers die zich bezighouden met maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Zij werd in 1990 opgericht en heeft 300 leden over de gehele wereld verbonden aan universiteiten in meer dan 20 landen alsook verschillende bedrijven en Niet op Winst Gerichte organisaties. IABS is een multidisciplinair gezelschap dat leden heeft uit alle bedrijfskundige disciplines. Het houdt zich o.a. bezig met onderzoek naar corporate governance, gedragscodes, milieu-aangelegenheden en de relaties tussen overheid en bedrijven.

Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit Rotterdam) is een van de meest toonaangevende business schools in Europa. Door een samenhangend aanbod van onderwijs, onderzoek en professionele dienstverlening op wetenschappelijk niveau is de School trendsettend voor toekomstig management en aantrekkelijk op de internationale markt voor studenten, executives en ondernemingen.

Meer informatie:
Erasmus Universiteit Rotterdam
Rotterdam School of Management
drs Bas Schreiner
Afdeling Communicatie & Externe Betrekkingen
010 . 408 18 31, bschreiner@fbk.eur.nl

Noot voor de pers:
Business Leader Forum on Sustainable Business: An American/European Comparative Perspective
Datum: donderdag 26 juni 2003
Plaats: Expo en Congres Centrum (M-gebouw),Erasmus Universiteit Rotterdam (campus Woudestein)
Burg. Oudlaan 50
Rotterdam
Tijd: 14.00 uur tot 18.00 uur

25 jun 03 13:53