Kamer van Koophandel Friesland

P E R S B E R I C H T

DOCENTEN FRIESLAND COLLEGE ZETTEN ZICH IN VOOR RINGSLANG

Leeuwarden, 25 juni 2003 - In het kader van de jaarlijkse personeelsdag zetten docenten van MBO Administratie van het Friesland College zich in voor het goede doel. Op donderdag 26 juni gaan zij broedhopen bouwen op een heideterrein bij Nijeberkoop.

Onder het motto â¤~Red de ringslang⤮ verzamelen ca. 50 docenten zich op donderdag 26 juni bij Café Restaurant Boszicht in Nijeberkoop. Na de koffie en een korte inleiding wandelen zij naar het terrein en wordt onder begeleiding van medewerkers van Landschapsbeheer Friesland gemaaid, gekapt, geplagd en gesnipperd. Het gehele terrein wordt weer een echt heideterrein, waar de heide zelf weer alle ruimte krijgt om te gedijen. Met de materialen die als â¤~afval⤮ overblijven worden broedhopen gebouwd, die vervolgens moeten dienen als ideale broedomgeving voor de ringslang, een ongevaarlijk reptiel dat in dat deel van Friesland in zijn voortbestaan wordt bedreigd.

Door deze inspanning willen de docenten vormgeven aan hun de maatschappelijke betrokkenheid. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Centrum voor Bedrijf en Samenleving Fryslân (CBSF). Deze stichting, gehuisvest in het gebouw van de Kamer van Koophandel, organiseert samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en instellingen enerzijds en maatschappelijke organisaties anderzijds.

Noot voor de pers:

Gedurende het project op donderdag 26 juni is Nysius van Rijn, directeur van het CBSF, bereikbaar onder nummer 06-53791230.

De wandeling naar het heideterrein start om 09:30 uur vanaf Boszicht, Bovenweg 26, Nijeberkoop. De werkzaamheden op het terrein vinden zowel ⤮s-morgens (10:00-12:00 uur) als ⤮s-middags (14:00-15:30 uur) plaats.

Voor algemene informatie over dit soort projecten kunt u bellen met het CBSF, 058-2954242.