Gemeente Rotterdam

25 juni 2003

Wethouder Marco Pastors tekent eerste productieovereenkomst met corporatie

Wethouder Fysieke Infrastructuur, Marco Pastors, tekent op donderdag 26 juni de eerste productieovereenkomst woningbouw met corporatie WoonbronMaasoevers en met deelgemeente Hoogvliet. Eerder deze maand tekende wethouder Pastors de eerste productieafspraken met andere deelgemeenten. In de productieovereenkomst staat welke prestaties de corporaties leveren en wat de inzet van de gemeente is.

WoonbronMaasoevers is ervan overtuigd dat deze nieuwe samenwerkingsrelatie zal leiden tot een versnelling van de productie. WoonbronMaasoevers tekent twee afspraken met het gemeentebestuur: één voor de stedelijke productie: de start van 2300 woningen voor 2007 en één voor Hoogvliet waar 750 woningen door de corporatie worden gebouwd.

Collegedoelstellingen en verstedelijkingsafspraken De afspraken over de bouwproductie passen in de lijn van de Rotterdamse Aanpak, waarin werken aan uitvoering en werken aan resultaat centraal staan. De gemeente wil dat er jaarlijks wordt gestart met de bouw van 3000 nieuwe woningen. Daarover zijn ook afspraken gemaakt met het Rijk en de Stadsregio, de zogeheten verstedelijkingsafspraken. Omdat de gemeente niet zelf bouwt, is het van belang dat de gemeente, met name de diensten OBR en dS+V, de deelgemeenten, corporaties en marktpartijen gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen voor het realiseren van de nieuwbouw van woningen.

Prioriteiten
Verder komen de deelgemeente en gemeente met elkaar overeen, dat prioriteit wordt gegeven aan de noodzakelijke werkzaamheden die voor een tijdige start van de bouw noodzakelijk zijn, zoals bijv. het opstellen van bestemmingsplannen en parkeernormeringen. Mogelijke knelpunten op het gebied van onder meer milieucontouren, bodemsanering en waterberging, moeten in overleg tussen gemeente, provincie, rijk en waterschap opgelost.

Noot voor de redactie/