Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 25 juni 2003

Medaillekansen voor Prins Hendrik-Junioren op NK

Bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor junioren, komend weekeinde in Lisse, treedt een tienkoppige ploeg aan van Prins Hendrik. Op de atletiekbaan van De Spartaan zijn Erik Cadée (discuswerpen) en Fleur Ondersteijn (400 meter horden) titelkandidaten bij de hoogste leeftijdscategorie, de A-Junioren.

Cadée, uit 's-Hertogenbosch, heeft zich voor twee onderdelen ingeschreven naast het discuswerpen: kogelstoten, en kogelslingeren. Op het discuswerpen is hij ranglijstaanvoerder met een afstand van 61,92 meter. Behalve een voorsprong van meer dan 15 meter op de nummer twee, heeft hij zich hiermee ook al gekwalificeerd voor het EK Junioren, volgende maand in het Finse Tampere. Fleur Ondersteijn voert de ranglijst aan op de 400 meter horden (63.12 seconden). Ze loopt in Lisse ook de korte hordenafstand, de 100 meter horden.

Hoog op de ranglijst is ook Pepijn van Hove uit Vlijmen te vinden. Hij zal zaterdag en zondag de 110 meter horden, en de 100 meter afwerken. Ook Thijs van der Aalst (400 meter), en Esther Schrijvers uit Valkenswaard (1500, en 3000 meter) kunnen het komende weekend hoog eindigen in de uitslagen van het NK. Leeftijdsgenote Dorien Bek uit Tilburg start op de 400 meter.

Tim van den Berg (800 meter) en de Vughtse Valentine Kortbeek (100 meter en verspringen) komen uit in de B-categorie, de 16 en 17-jarige atleten.
* Prins Hendrik-atleet Luc Krotwaar uit Eindhoven start zondag in de Stadsloop van Appingedam. Clubgenote Vivian Ruijters uit Rotterdam loopt 29 juni eveneens deze 10 kilometer-wegwedstrijd in Groningen.
* Het Juniorenteam van Prins Hendrik is uitgenodigd voor de Europa Cup voor Jongens Junioren Divisie B. Met de winst van de Vughtse atleten in de Neo-seniorencompetitie, in 2002 in Sittard, kwalificeerde de ploeg voor deze baanwedstrijd met de beste juniorenploegen uit Europa. De wedstrijd vindt op 20 september plaats in het Spaanse Barcelona. NOOT VOOR DE REDACTIE (