Ingezonden persbericht


Persbericht

ZLTO stelt gedragscode vast

adres
Doorkiesnummer
013-583 63 36
Kenmerk
ZMAA.03.0059
Datum
26 juni 2003
De Algemene Vergadering van de ZLTO heeft op 24 juli jl. tot het vaststellen van een gedragscode geleid. Ook heeft de vergadering ingestemd met het meer aandacht geven aan het onderdeel 'Vereniging zijn' van de organisatie. Verder zijn de jaarrekeningen 2002 van de ZLTO, NCB-Exploitatie en NCB-Ontwikkeling vastgesteld en de bestuursverslagen aangeboden. De drie verenigingen hebben samen een nettowinst van E 107 miljoen. Deze komt vrijwel geheel voort uit de vermogenstoename van Best Agrifund B.V. Dit heeft investeringen in de vleessector mogelijk gemaakt.

Met de gedragscode willen de leden en de organisatie laten zien dat ze zaken als verantwoordelijkheid, collegialiteit, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, professionaliteit en openheid hoog in het vaandel hebben staan. "We zijn professionals en willen ons ook als zodanig profileren. Men kan ons hierop aanspreken", verwoordde algemeen voorzitter Antoon Vermeer het tijdens de Algemene Vergadering. Het invoeren van de gedragscode geeft de leden en de organisatie verder de mogelijkheid elkaar op onverantwoord gedrag aan te spreken. In de afgelopen jaren hebben meerdere affaires aangetoond dat slecht gedrag van een enkeling ten koste kan gaan van heel veel anderen in de sector. Met de gedragscode kan men elkaar op eigentijdse wijze ter verantwoording roepen. De gedragscode gaat 1 januari 2004 in.

De ZLTO wil zich nog sterker profileren als vereniging. Hiervoor wordt een onderzoek gehouden over onder meer de samenstelling en de ontwikkeling van het ledenbestand. In een enquête, waarvoor 3000 leden geraadpleegd worden, wordt de mening van de leden gepeild over betrokkenheid, motivatie, verwachtingen en tevredenheid. De uitkomsten worden gebruikt om als organisatie de leden of groepen leden nog beter van dienst te kunnen zijn.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft ruim 21.500 leden.
Noot voor de pers: Voor meer informatie en het opvragen van het jaarverslag van de ZLTO: L. Hooghiemstra, telefoon 013-583 63 36.


---- --