Openbaar Ministerie

                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
Ressortsparket Den   
Haag                 
Voorlichting         
                     
                     
                     
                     
Tel: (070) 381 31 31 
                     
                     
                     
www.om.nl            

Den Haag, 26 juni 2003



Aan de redactie


Hof veroordeelt verdachten heroïnetransport

Drie verdachten in een omvangrijke drugszaak zijn op dinsdag 24 juni jl. in hoger beroep door het hof veroordeeld tot respectievelijk acht jaar gevangenisstraf en 90.000 euro boete, acht jaar en zes maanden gevangenisstraf en 20.000 euro boete, en vijf jaar gevangenisstraf.
Het drietal, een 60-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel en een 36-jarige man uit Macedonië, werd op 30 september 2002 door de rechter veroordeeld tot respectievelijk negen jaar, nogmaals negen jaar en zes jaar gevangenisstraf.

Het drietal exporteerde grote hoeveelheden harddrugs naar Engeland. De korpsrecherche van Politie Hollands Midden onderschepte op 15 maart 2002 275 kilo heroïne in een uit Macedonië afkomstige vrachtwagen met een speciaal voor dit drugstransport geprepareerde koeltrailer. De vrachtwagen werd op een parkeerplaats in Echt (Limburg) onderschept en de heroïne werd in beslaggenomen. Vier verdachten werden aangehouden, waaronder de drie verdachten die in hoger beroep zijn gegaan. Bij de verdachten thuis vond de politie meer drugs en een hoeveelheid vuurwapens, waaronder een mitrailleur met geluiddemper. De vierde verdachte, een 34-jarige man uit Heerlen, werd door de rechter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij ging niet in beroep.



---


De persadvocaat-generaal
De heer mr. J.H. Wesselink
Telefoon (070) 381 31 31



---- --