Korps: Groningen, plaats: Groningen 26-06-2003
Ex-man onttrekt 2-jarig kind aan ouderlijk gezag Donderdag 26 juni 2003

Informatie gevraagd

Een 24-jarige vrouw uit Groningen meldde deze week bij de politie dat haar 27-jarige ex-vriend haar 2-jarige dochtertje aan het ouderlijk gezag heeft onttrokken. De vrouw, die het ouderlijk gezag heeft, had een afspraak met de vriend dat zij het kind op zaterdag 21 juni 2003 terug zou zien. Dit gebeurde niet. Telefonisch contact tussen de ex-en leerde de vrouw dat de man het kind heeft meegenomen op een vakantie en mogelijk in het buitenland vertoeft. Gezien het drugsgebruik van de man is de moeder erg ongerust over het welzijn van haar dochter. De politie heeft het meisje en de man internationaal laten signaleren in het opsporingsregister. Inspanningen van de politie hebben tot op dit moment nog niet geleid tot het bekend worden van de verblijfplaats van de man en het meisje.
Informatie gevraagd

De man verplaatst zich mogelijk in een zwarte BMW 320 I, bouwjaar 1988, met een klein model caravan; kleur wit/beige en voorzien van een oranje horizontale streep. Ook heeft de man mogelijk een Mechelse herder bij zich. Het meisje, Lianne Idzenga, geboren 20 oktober 2000, was op de zaterdag gekleed in een rode broek met gele bloemetjes, rood t-shirt, rode Gaastra jas en wit/roze gympschoentjes. Lianne heeft lang blond haar tot op de schouders met een pony, lengte ongeveer 100 cm en een normaal postuur.

Mensen die tips hebben over de verblijfplaats van Lianne Idzenga worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900 8844 (lokaal tarief).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)