EURO RSCG WORLDWIDE

Euro RSCG Worlwide kondigt managementstructuur aan

Euro RSCG Worlwide kondigt managementstructuur aan voor de geïntegreerde bureaus in het Verenigd Koninkrijk en Nederland

Londen, 25 juni /PRNewswire/ --


- De nieuwe naam voor deze bureaus is Euro RSCG Partners

Euro RSCG Worldwide maakte vandaag de oprichting bekend van Euro RSCG Partners in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland. Beide bureaus zullen een enkelvoudig executive management team bijeenbrengen onder één financiële structuur, met diensten die zich uitstrekken over alle typen marketingcommunicatie. In het Verenigd Koninkrijk wordt Euro RSCG Parners het op twee na grootste bureau in het land door de combinatie van acht bestaande bureaus; in Nederland zal Euro RSCG Partners de drie Nederlandse bureaus samenvoegen tot het op zeven na grootste bureau in het land.

Dit is een uitvoering van de 'Power of One' strategie van het bureau dat in mei 2002 in de V.S. werd geïntroduceerd. Sindsdien heeft Euro RSCG dit concept in heel Europa toegepast, waaronder in Frankrijk in september 2002, en Spanje in maart 2003.

Euro RSCG Partners is een geïntegreerd communicatiebureau met hoofdvestiging in London dat bestaat uit acht units: Euro RSCG Biss Lancaster, Euro RSCG Bounty, Euro RSCG Interaction, Euro RSCG KLP, Euro RSCG Wnek Gosper, CGI BrandSense, Conran Design Group, en The Maitland Consultancy. Voorbeelden van klanten van Euro RSCG Partners die reeds met meer dan één Euro RSCG Partners bureau in het Verenigd Koninkrijk werken zijn Intel, Peugeot, Reckitt Benckiser en Cap Gemini. Mark Wnek, voorheen Partner bij Euro RSCG Wnek Gosper, is de nieuwe Chairman van Euro RSCG Partners; en Chris Pinnington, voorheen CEO van Euro RSCG Wnek Gosper, is de CEO van Euro RSCG Partners en tevens voorzitter van een nieuwe Engelse directie. Angus Maitland, Chairman van The Maitland Consultancy, zal directeur zijn van Euro RSCG Partners.

Euro RSCG Partners, met hoofdvestiging in Amsterdam, zal uit drie units bestaan: Euro RSCG BLRS, Euro RSCG Human-i, en Euro RSCG Bikker. Het nieuwe geïntegreerde communicatiebureau heeft klanten als Citroën, DAF, Intel, LU, Nokia, Pearle, Peugeot, Philips, Reckitt Benckiser, de Belastingdienst en de ministeries van Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken, Justitie en Verkeer en Waterstaat. De statutaire directie van Euro RSCG Partners bestaat uit Leendert Bikker (Chairman en CEO) en Theo Jaspers (CFO).

'De vorming van Euro RSCG Partners in het Verenigd Koninkrijk en Nederland is een vervolgantwoord op het verlangen van de klant naar creatief denken op hoog niveau over alle vormen van huidige communicatie.' zei Bob Schmetterer, Chairman en CEO van Euro RSCG Worldwide. 'Dit stelt Euro RSCG in staat om bij Europa's volledig geïntegreerde bureaus te horen, en is een business model dat anderen zullen navolgen. Het brengt ook onze overtuiging in focus om zakelijke resultaten van klanten te transformeren door middel van Creative Business Ideas(R).'

Pierre Lecosse, Chairman en CEO van Euro RSCG Europe, voegt hieraan toe 'Euro RSCG Parners in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland tonen onze voordurende implementatie van het 'Power of One' initiatief in geheel Europa. Integratie van onze bureaus in één groep betekent een slimmere, snellere en uiterst competente mix die Euro RSCG in staat stelt om bedrijven en consumenten te engageren met gebruik van nieuwe creativiteitsvormen.'

Euro RSCG Worldwide is een toonaangevend geïntegreerd marketingcommunicatiebureau en omvat 233 kantoren in 75 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië/Pacifisch Gebied. Euro RSCG levert diensten in reclame, marketing, corporate communicatie, en interactieve oplossingen voor wereldwijde, regionale en lokale klanten. Het bureau werkt onder meer voor Airbus, Air France, Aventis, Credit Suisse, Danone Group, Intel Corporation, LVMH Louis Vuitton, Reckitt Benckiser, PSA Peugeot Citroën, MCI, en Yahoo!. Euro RSCG Worldwide heeft haar hoofdzetel in New York en is de grootste unit van Havas (Nasdaq: HAVS; Euronext Paris: HAV.PA), de op vijf na grootste communicatiegroep.

Perscontacten:

Peggy Nahmany
Global Communications Director
Euro RSCG Worldwide
+33 6 20 14 96 16 (Europa)
+1 212 886 2041 (V.S.)

Lillian Alzheimer
PR Account Executive
Euro RSCG Worldwide
+1 212 886 2006

Contactpersoon: Peggy Nahmany, Global Communications Director van Euro
RSCG Worldwide, Europa: +33-6-20-14-96-16, V.S.: +1-212-886-2041; of Lillian
Alzheimer, PR Account Executive van Euro RSCG Worldwide,
+1-212-886-2006


FCMN Contact: peggy.nahmany@eurorscg.com

Web-site: http://www.eurorscg.com

(HAVS)

26 jun 03 12:02