FEDERATIE FINANCIELE PLANNERS

Jaarverslag FFP 2002: Groei beroepsgroep in 2002 met ruim 15%

Jaarverslag FFP 2002: Groei van de beroepsgroep in 2002 met ruim 15%. Stelselmatige bescherming van de consument werpt vruchten af.

Baarn, 26 juni 2003 - Het aantal financiële planners dat is opgenomen in het openbare register van de stichting Federatie Financiële Planners is in het jaar 2002 gestegen van 1.591 naar 1.842 personen. Daarmee is in het jaar 2002 een groei gerealiseerd van ruim 15%. Binnenkort zal naar verwachting de 2.000e financiële planner worden ingeschreven in het register.

De Federatie Financiële Planners ziet in de verdergaande groei van de beroepsgroep een bevestiging van haar positie in de maatschappij en van het belang van kwaliteit voor een hoogwaardig distributiekanaal voor financiële diensten. Door stelselmatig het belang en de bescherming van de consument centraal te stellen en hieraan geen enkele concessie te doen, voorziet de Federatie dat de consument steeds vaker een beroep zal doen op de diensten van de gecertificeerde financiële planners zoals deze zijn geregistreerd door de FFP.

De huidige economische ontwikkeling zal hieraan naar verwachting eerder bijdragen dan een remmende factor blijken te zijn. Juist nu wenst de consument zich extra te vergewissen van de kwaliteit van de financiële diensten en de adviezen zoals die worden aangeboden in de markt. De kwaliteit van de geregistreerde financiële planners, die permanent wordt bewaakt, in combinatie met onafhankelijke instanties voor klachten en geschillen vormen daarbij de grondslag voor de algemeen geldende waardering van de activiteiten van de FFP.

De Federatie Financiële Planners (FFP) is opgericht in 1996. De FFP wordt inmiddels in kringen op het gebied van zowel nationale als internationale financiële planning gezien als een toonaangevend en normstellend instituut. De FFP stelt zich ten doel om, ter bescherming van de belangen van de consument, voor het beroep 'financieel planner' een klimaat te creëren en in stand te houden waarbinnen financiële planning zich op een maatschappelijk en professioneel verantwoorde wijze kan ontwikkelen.

In het verlengde daarvan wordt door de FFP bijgedragen aan de discussie over en de ontwikkeling van de wet Financiële Dienstverlening die naar verwachting in april 2004 van kracht wordt. Het toezicht dat uit dien hoofde zal worden gaan gevoerd door de Autoriteit Financiële Markten wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts in de verdere professionalisering van de financiële dienstverlening in Nederland. Daar vaart de consument wel bij en daar is het de FFP al sinds de oprichting om te doen.