Gemeente Dinkelland



Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DINKELLAND
Datum plaatsing: 26 juni 2003


ALGEMENE INFORMATIE


GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDENS BURGERZAKEN TIJDENS VAKANTIEPERIODE De avond openstelling vervalt op de donderdagen 3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli 31 juli en 7 augustus a.s. De openingstijden tijdens bovengenoemde periode zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

INLOOPSPREEKUUR DINKELBORGH

Op dinsdag 1 juli a.s. van 17.00 tot 19.00 uur is het volgend inloopuur. Kom gerust een kijkje nemen en de medewerkers van zowel de gemeente als de woonmaatschappiij Dinkelborgh zullen zoveel mogelijk informatie verstrekken in de Woonwinkel aan de Oldenzaalsestraat 5 te
Denekamp en uw vragen trachten te beantwoorden. Noteer deze datum en tijdstip al vast in uw agenda.

"HERINRICHTING LEGTENBERGERSTRAAT TE WEERSELO". Het gemeentebestuur heeft aannemer Reef Infra uit Oldenzaal opdracht gegeven om een gedeelte van de Legtenbergerstraat, inclusief een aantal aansluitingen, opnieuw in te richten. In een eerdere fase is de Legtenbergerstraat vanaf de bebouwde kom al voorzien van snelheidsremmende voorzieningen, zoals drempels en plateaus. De rijbaan is toen visueel versmald door het aanbrengen van fietssuggestiestroken. Geruime tijd geleden zijn belanghebbenden door de voormalige gemeente Weerselo geïnformeerd over de voorgenomen plannen voor de herinrichting voor het overige deel van de Legtenbergerstraat tot aan de Bisschopstraat.
In eerste instantie zouden de middengeleiders ter plaatse van de aansluitingen verwijderd en de bochten verkleind worden. Tevens was voorzien in het aanbrengen van fietssuggestiestroken tot aan de Bisschopstraat. In een latere fase zouden de kruisingen definitief worden aangepast. Mede door een bijdrage van de Regio Twente is het nu mogelijk om de herinrichtingsplannen in zijn geheel uit te voeren. Naar aanleiding van het overleg met belanghebbenden zijn bij het uitwerken van de plannen de snelheidsremmende voorzieningen enigszins aangepast. Aannemer Reef start voor of direct na de bouwvakvakantie met de werkzaamheden. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind augustus afgerond zijn. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden via aangegeven routes omgeleid. Gedurende de werkzaamheden zal niet alleen voor de aanwonenden, maar ook voor de overige bewoners van Weerselo
onvermijdelijk enige overlast ontstaan. Het gemeentebestuur vraagt
hiervoor uw begrip. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de heer R. Hannink, medewerker van de gemeente Dinkelland, tel.
06-51757498 of bij de uitvoerder van Reef, de heer J. Groothuis, tel.
06-51843467.


DE VRIJWILLIGE BRANDWEER!



Kom in actie als vrijwilliger in je eigen omgeving.

De brandweer heeft je wat te bieden. Het is uitdagend en afwisselend werk. Het blussen van branden is een belangrijke taak, maar de brandweer biedt ook hulp bij wateroverlast, stormschade, verkeersongevallen, milieucalamiteiten enz. Brandweerwerk is teamwerk en werken voor de lokale samenleving. In de brandweerkorpsen wordt veel aandacht besteed aan professionalisering, preventie en
hulpverlening; taken waar o.a. ook vrouwen een belangrijke bijdrage kunnen leveren.


Kennismaking met de brandweer
Of je nu huisvrouw bent, IT - consultant of onderwijzer, iedereen die één à twee avonden vrij wil maken, kan vrijwilliger worden bij de brandweer. Vaste onderdelen van het brandweerwerk zijn opleidingen volgen, oefeningen doen en natuurlijk uitrukken als de pieper gaat. Brandweermensen ontvangen een vaste jaarvergoeding. Daarnaast zijn er aparte vergoedingen voor oefenuren, opleidingsuren en voor de uren waarin wordt uitgerukt. Door de vergoedingen is het werk bij de vrijwillige brandweer op te vatten als een kleine deeltijdbaan. Ook kan er gezorgd worden voor kinderopvang bij uitrukken.

De brandweer Dinkelland.
De brandweer Dinkelland bestaat uit 5 beroepsbrandweermensen en 72 vrijwilligers (67 mannen en 5 vrouwen). Er zijn voorlopig 10 vacatures
voor vrijwillige brandwachten.Vrouwen, en natuurlijk ook mannen, die meer willen weten over het brandweervak of dienu al een sollicitatieformulier toegestuurd willen hebben, kunnen terecht bij de brandweer Dinkelland, M.Olde Dubbelink: telefoon
0541 854191 of A. ter Huurne: telefoon 0541 854195. Ook op internet is veel informatie te vinden over werken bij de
brandweer:www.brandweer.nl en www.brandweervrouw.nl

BRANDWEER DINKELLAND

De gemeentelijke vrijwillige brandweer van Dinkelland kan binnenkort plaats bieden aan:


10 aspirant brandwachten (M/V)(Denekamp 1, Weerselo 7 en Ootmarsum 2)

De kandidaten dienen:


* minimaal 18 jaar oud te zijn;

* minimaal opleidingsniveau LBO te bezitten;
* woonachtig en werkzaam te zijn binnen één van de volgende drie woonkernen; Denekamp, Weerselo of Ootmarsum;
* bereid te zijn tot het volgen van de noodzakelijke opleidingen;
* medisch geschikt te worden bevonden conform de keuringsrichtlijnen.

Van toepassing zijn:


* het model Rechtspositieregeling vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer;

* de vergoedingentabel vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer (VNG-model).

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de commandant van de brandweer, de heer M. Olde Dubbelink, tel. 854191, bij afwezigheid de heer A. ter Huurne tel. 854195. Degene die belangstelling heeft voor deze functie en bovendien aan bovenstaande eisen meent te voldoen, nodigen wij uit te solliciteren. Ook vrouwen worden nadrukkelijk verzocht te solliciteren.


Uw sollicitatie dient u voor 4 juli 2003 te zenden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Milieu Ontmoetings Programma

In het kader van milieuvoorlichting en -educatie wordt een project georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen in onze gemeente. Het Milieu Ontmoetings Programma, kortweg het MOP genoemd, is een project in het kader van "Samen kunnen we heel veel doen voor een beter leefmilieu".
Onze gemeente hecht grote waarde aan het onder de aandacht brengen van de zorg voor natuur en milieu in onze eigen leefomgeving en heeft dan ook ingestemd met het organiseren van het project. Het Milieu Ontmoetings Programma leent zich daar bij uitstek voor. Alle basisscholen in onze gemeente doen mee. De projectperiode is vastgesteld, te weten
van 22 september tot en met 3 oktober 2003. In de voorbereiding naar het project zijn bedrijven, instellingen, verenigingen of personen, die beroepshalve of uit interesse met natuur en milieu bezig zijn, benaderd met de vraag of zij met schoolklassen een praktijk- en ervaringsproject willen gaan uitvoeren.
Deze bedrijven of instellingen noemen we tijdens het project "schakels". Wij hebben 29 schakels bereid gevonden deel te nemen. Dit schakelaanbod is opgenomen in een programmaboekje en deze is vorige week verzonden naar de basisscholen met het verzoek aan te geven welke schakel zij met welke groep willen bezoeken. De scholen kunnen per groep 1 schakel bezoeken. Zodra alle reacties van de scholen binnen zijn, zal het definitieve programma worden opgesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Nijmanting, afdeling Bouwen en Milieu, tel. 854243.


OFFICIËLE PUBLICATIES

Bekendmaking vaststelling 1^e wijziging Tarieventabel 2003, behorende bij de Legesverordening Dinkelland 2003
Op 24 juni 2003 heeft de raad de 1^e wijziging van de Tarieventabel
2003, behorende bij de Legesverordening Dinkelland 2003 vastgesteld. Deze wijziging treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. De datum van ingang van deze heffing is 1 juli 2003. De bekendmaking vindt plaats door opneming van het besluit onder volgnummer 8 in het "Register vastgestelde belastingverordeningen" dat door iedereen kosteloos kan worden ingezien op de afdeling Burgerzaken en Belastingen (locatie Denekamp). Tegen betaling is een kopie verkrijgbaar.

RUIMTELIJKE ORDENING

Voornemens tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening


1. Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een carport aan de Brandlichterweg
23 in Denekamp (20030109). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Denekamp-Oost", aangezien de toegestane afstand van de voorzijde van de carport tot de voorgevel minder bedraagt dan 4 m. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid C sub 4 van het bestemmingsplan.


2. Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het uitbreiden van een bedrijfswoning aan de Oldenzaalsestraat 49 in Denekamp (20030118). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Denekamp", aangezien de maximale toegestane goothoogte wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 14, lid C sub 1 van het bestemmingsplan.


3. Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een erker aan de burgemeester Wijniastr 47 in Denekamp (20030136). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Denekamp-Oost", aangezien de voorste bebouwingsgrens wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 24, lid 4 sub c van het bestemmingsplan.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 27-6-2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening


1. Met ingang van 27 juni 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo gedurende een periode van vier weken ter inzage de aanvraag tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Ootmarsum 1976, betreffende een wijziging van gebruik op het perceel Marktstraat
15 te Ootmarsum ten behoeve van horeca in combinatie met detailhandel.

Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:

1. De Hersmole 64 in Rossum (20030091): het uitbreiden van een woonhuis en plaatsen van een kap op de garage.
2. De Krabbendijk 11 in Denekamp (20030034): het vergroten van een woning.

3. De Meester Dingeldeinstraat 7 in Denekamp (20030101): het uitbreiden van een woning.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 27-6-2003 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

BOUWEN


Ingekomen aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:



* Wiekermaatweg 9 in Rossum: uitbreiden hal;
* Bellinckhofweg 9 in Weerselo: plaatsen overkapping;
* Dorpsstraat 9 in Lattrop-Breklenkamp: bouwen paardenstal;
* Almelosestraat 63 in Ootmarsum: plaatsen noodlokaal;
* Bornsestraat 19a in Weerselo: plaatsen overdekt terras en
* Cobbingstraat 12 in Ootmarsum: bouwen bijgebouw.

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.

WELSTAND
De planbehandeling door de welstand voor de bouwaanvragen vindt tweewekelijks plaats op dinsdagochtend. De welstandcommissie voor de
bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag. U
kunt bij planbehandeling en welstandcommissie vergadering aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met de gemeente Dinkelland, afdeling Bouwen & Milieu,
telefoon o541-854213 of 854223.


Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor de volgende bouwplannen:



* De Kievit 27 in Denekamp: uitbreiden woning;
* Dorpsstraat 9 in Lattrop-Breklenkamp: bouwen paardenstal;
* Hakselaar 10 in Denekamp: bouwen vrijstaande woning met garage (gewijzigd bouwplan);

* Hoge Weer 8 in Weerselo: bouwen woonhuis;
* Rikhofsweg 2 in Rossum: bouwen woning met inwoning en bouwen schuur t.v.v. woning, schuur en hobbyruimte;
* Voortmorsstraat 6 in Weerselo: bouwen woning (helft dubbelblok);
* Voortmorsstraat 8 in Weerselo: bouwen woning (helft dubbelblok);
* Disseroltweg 11 in Lattrop: bouwen woonhuis;
* Kerkplein 1 in Ootmarsum: veranderen gedeelte van stadhuis tot winkel;

* Bornsestraat 58 in Saasveld: slopen kantoor
* Knik 8 in Denekamp: slopen schuren t.v.v. nieuw te bouwen schuur;
* Rammelbeekweg 15 in Denekamp: herbouwen schuur;
* Tramweg 6 in Rossum: verbouwen woning

* Father Raatgerstraat 6 in Rossum: gewijzigd uitvoeren van een te bouwen erker;

* Gunnerstraat 30 in Saasveld: bouwen werktuigenberging/garage;
* Everlostraat 25 in Rossum: bouwen berging;
* Kerkepad 8 in Tilligte: bouwen tuinhuis;
* Laagsestraat 64 in Oud Ootmarsum: bouwen schuur;
* Everlostraat 19 in Rossum: bouwen garage-berging en carport t.v.v. bestaande schuur;

* Everlostraat 19 in Rossum: bouwen woning t.v.v. bestaande woning en

* Bellinckhofweg 9 in Weerselo: plaatsen overkapping.

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.
Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 26-6-2003 op grond van
de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

RECLAME


Verleende reclamevergunning

Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten
reclamevergunning te verlenen voor het volgende reclameplan:



* Gasthuisstraat 1 in Ootmarsum: maken van een muur(raam)schildering en reclametekst;



Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de
afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.
Tegen voornoemd besluit kan met ingang van 26-6-2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

SLOPEN

Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen
Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor de volgende sloopplannen:



* Bornsestraat 58 in Saasveld: slopen kantoor en
* Knik 8 in Denekamp: slopen schuren t.v.v. nieuw te bouwen schuur.
* Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.



Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 26-6-2003 op grond van
de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden
gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en
Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

WET MILIEUBEHEER


Concept beleidsplan Recreatie & Toerisme
Alvorens het concept beleidsplan recreatie & toeirsme zal worden aangeboden aan het college zou onze externe adviseur belangstellenden nog graag in de gelegenheid stellen om kennis te nemen van de inhoud van het totale plan. Zij kunnen daarvoor vanaf 27 juni tot 25 juli 2003 terecht in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland en de locatie Weerselo en in de openbare bibliotheken van onze gemeente. Eventuele schriftelijke reacties kunnen vóór 25 juli 2003 worden toegestuurd naar de gemeente Dinkelland, postbus 11, 7590 AA Denekamp ter attentie van de afdeling REO/DO.

BESLUIT AANWIJZEN ALS TOEZICHTHOUDERS.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland heeft op 13 juni 2003, gelet op artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht, besloten de volgende personen,


1. aan te wijzen als toezichthouder als bedoeld in artikel 69 lid 1 sub 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening; artikel 100 lid 2 van de Woningwet; artikel 6.2 van de Algemene plaatselijke verordening; artikel 33 lid 2 van de Wet op de openluchtrecreatie; Afdeling Bouwen en Milieu, taakveld Bouwen: W. Bron, medewerker taakveld Bouwen.


2. aan te wijzen als toezichthouder als bedoeld in artikel 18.4 lid 3 Wet milieubeheer; artikel 30 Wet verontreiniging oppervlaktewateren; artikel 90 Wet inzake de luchtverontreiniging; artikel 64 Wet milieugevaarlijke stoffen; artikel 148 Wet geluidhinder; artikel 95 Wet bodembescherming; artikel 6.2 Algemene plaatselijke verordening; Afdeling Bouwen en Milieu, taakveld Milieu: P.W.B. Markslag, medewerker taakveld Milieu.


Terinzagelegging ontwerp-besluiten

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1 te
Weerselo ligt vanaf 27 juni 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende twee weken ter inzage het ontwerp-besluit tot het wijzigen van de vergunning van:


* Welman B.V., Legtenbergerstraat 15 te Weerselo i.v.m. het aanpassen van de vergunningvoorschriften voor de opslag van gasflessen (vergunning nr. 92.25 d.d. 7 juli 1992).

Bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder tot en met

11 juli 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op
verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van
bovengenoemde termijn van twee weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend.
Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.


Terinzagelegging besluit

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 27 juni 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag voor de milieuvergunning van:


* Maatschap Groeneveld, Laagsestraat 72 te Oud-Ootmarsum voor een vergunning voor het veranderen van een veehouderij.

Beroep tegen dit besluit kan tot en met 8 augustus 2003 worden ingesteld door:

1. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

2. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
3. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij, die beroep instellen, kunnen bij een spoedeisend belang op grond van de Wet op de Raad van State tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 8 augustus 2003 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.

Terinzagelegging meldingen

Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet milieubeheer van:

* De heer J.A.B. Kottink, Wiemselweg 3 te Tilligte: Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer, het bouwen van een machineberging. Het aantal dieren blijft ongewijzigd.
* Rugo Logistics, Faradayweg 1 te Denekamp: het van toepassing worden van het besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer.

Een ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.

Tevens ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* De heer B.G.A.M. Hesselink, Nutterseweg 7 te Oud Ootmarsum in verband met het bouwen van een werktuigenberging. Het aantal dieren blijft ongewijzigd. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 11 april
1995 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 4 augustus 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland.


VERKEERSBESLUITEN


Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met Run-Bike-Runwedstrijden te Deurningen.
Run-Bike-Run Deurningen is van plan om zondag 6 juli 2003 van 13.00 uur tot 19.00 uur in de omgeving van Deurningen een run-bike-runwedstrijd te organiseren. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregel te treffen:

zondag 6 juli 2003 van 13.00 uur tot 19.00 uur, worden de volgende wegen of weggedeelten in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers;


1. Sint Plechelmusplein;

2. Hoofdstraat;

3. Koehorsterweg;

4. Gammelkeresweg, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Koehorsterweg en de Saterslostraat;

5. Saterslostraat, voor zover gelegen tussen de Deurningerstraat en de aansluiting met de Postweg;

6. Withagsmedenweg;

7. Vlijertsdijk;

8. Hartermedenweg;

9. Schalmedenweg;

10. Bornsedijk;

11. Ossendijk;

12. Meester Nijkrakeweg.


Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met circusvoorstellingen te Deurningen.
Circus Bavaria is van plan om dinsdag 8 juli 2003, op het St. Plechelmusplein in Deurningen, circusvoorstellingen te houden. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van
verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregel te treffen:



1. dinsdag 8 juli 2003 wordt het Sint Plechelmusplein in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers.

Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met concoursen te Weerselo. De landelijke rijvereniging en de ponyclub de Dalruiters te Weerselo is van plan om zondag 13 juli 2003 en zondag 20 juli 2003, op een terrein aan gelegen aan de Bentertsteeg, concoursen te organiseren. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregel te treffen:
op zondag 13 juli 2003 en op zondag 20 juli 2003, worden de volgende wegvakken in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve
voetgangers:


1. Glipsdijk, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Haarstraat en de Peulersteeg;

2. Alofssteeg, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Haarstraat en de Vospeldijk;

3. Bentertsteeg, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Haarstraat en de Peulersteeg;

gedurende de in sub 1 van dit besluit genoemde periode wordt een maximumsnelheid ingesteld van 50 km/uur voor het volgende wegvak: Haarstraat, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Nijstadweg en het perceel Haarstraat 33.

Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met concoursen te Lattrop. De Landelijke Ruitersvereniging De Grensruiters is van plan om 16 juli
2003, 20 juli 2003, 22 tot en met 25 juli 2003 en 27 juli 2003 concoursen te organiseren op het terrein "het Pandoer" gelegen aan de Breemorsweg te Lattrop. Voor dit jaarlijks terugkerend evenement hebben burgemeester en wethouders besloten de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen:
op 16 juli 2003, 20 juli 2003, en 27 juli 2003 van 09.00 tot 19.00 uur en 22 tot en met 25 juli 2003 van 17.00 tot 24.00 uur, worden de volgende wegvakken in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

1. Bergvennenweg, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Breemorsweg en de aansluiting met de Kommiezendijk;
2. Breemorsweg, voor zover gelegen tussen de aansluiting met de Bergvennenweg en de inrit naar de camping "de Rammelbeek", perceel Breemorsweg 12.


Bovenstaande besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien
bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo.Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht
kan tegen een besluit door elke belanghebbend, binnen 6 weken na deze
openbare bekendmaking, bezwaren worden ingediend bij burgemeester en
wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Inlichtingen
over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, tel.
854257.


OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:



* Dorcas Hulp Nederland voor het houden van een nationale voedselactie 2003 van 7 tot 8 november 2003.
* Aktie Missietent Denekamp voor het houden van een aktie t.b.v. Denekamper Missionarissen van 12 t/m 14 september 2003 te Denekamp.

* Chr. Gemengde Zangvereniging Ootmusica voor het houden van een loterij op 31 oktober 2003 en 1 november 2003.
* J.C.V. de Dwarsliggers voor het houden een beachparty op 16 augustus 2003 van 18.00 uur tot 02.00 uur te Deurningen.
* KPJ Deurningen voor het houden van trekkertrekwedstrijden op 10 augustus 2003 van 09.00 uur tot 17.00 uur te Deurningen.
* Stichting Siepelmarkten voor het houden van een waren en oude ambachtenmarkt op 24 juli, 31 juli en 7 augustus 2003 van 10.00 tot 18.00 uur te Ootmarsum.

* Werkgroep "Europa '93" voor het houden van een feestweek t.b.v. het 10 jarig bestaan "Europa '93" open grenzen van 19 t/m 23 augustus 2003.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in het gemeentehuis te Denekamp. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:

* Soaseler Jagers voor het houden van kleiduivenschietwedstrijden aan de Bornsestraat te Saasveld op 5 juli 2003 van 13.30 tot 19.00 uur.

* Carnavalsverenging "n Lesten Stuuver" voor het houden van een touwtrektoernooi op 6 juli 2003 van 13.00 tot 18.00 uur te Rossum.
* P.C. de Veldruiters voor het houden van een ponyconcours op 6 juli
2003 van 08.00 tot 18.00 uur te Rossum.
* Bruins Horeca B.V. voor het houden van een volleybaltoernooi op 6 juli 2003 van 10.00 tot 19.00 uur op het terrein van Saasveldia te Saasveld.

* Stichting Fancy Fair Feesten voor het houden van zomerfeesten op een terrein aan de Deurningerstraat te Deurningen van 11 t/m 14 juli 2003.

* Circus Bavaria voor het houden van circusvoorstellingen op 5 en 6 juli 2003 te Ootmarsum, op 7 juli 2003, 8 juli 2003 te Weerselo en op 8 juli 2003 te Deurningen.

* Stichting Dorpsfeest Denekamp voor het houden van een dorpsfeest te Denekamp van 4 t/m 6 juli 2003.

* L.R.V. de Grensruiters voor het houden van concoursen op 16 juli
2003, 20 juli 2003, van 22 t/m 25 juli 2003 en op 27 juli 2003 op het terrein "het Pandoer"te Lattrop.

* P.C. en L.R. de Dalruiters voor het houden van concoursen op 13 juli 2003 en 20 juli 2003 te Weerselo.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld, Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

COLLECTEVERGUNNING
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 26 van maandag 23 juni t/m zaterdag 28 juni a.s. vergunning verleend voor het collecteren voor het Nederlandse Rode Kruis.

KLEDINGINZAMELING
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 26 van maandag 23 juni t/m zaterdag 28 juni a.s. geen vergunning verleend voor het inzamelen van kleding in de dorpen.

OVERIGE MEDEDELINGEN

OPBRENGSTEN COLLECTE ANJERACTIE 2003 IN DINKELLAND

De collecte voor de Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjeractie) bracht dit jaar in de gemeente Dinkelland een bedrag op van EUR
2.741,74. De totale opbrengst was ongeveer gelijk aan de opbrengst van vorig jaar. Medewerking is verleend door Cantabilé, het Denekamps Mannenkoor, de Mölndansers uit Denekamp, Stem en Klank, Ootmusica, Kleinkoor Ootmarsum, St. Heemkunde Ootmarsum K.V.G, en de Harmonie Caecilia uit Ootmarsum, Muziekvereniging St. Henricus uit Rossum, St. Remigiusharmonie uit Weerselo, Kon.Muziekvereniging St. Caecilia uit Saasveld en de Plechelmusharmonie uit Deurningen. Deze instellingen/ verenigingen krijgen 1/3 deel van het door hen ingezamelde geld uitgekeerd als premie. Als er nog andere verenigingen zijn in de gemeente Dinkelland die volgend jaar mee willen doen aan deze collecte, kan men dit melden bij de coördinator van de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds op het gemeentehuis, de heer J.H.M. Morsink, tel. 0541 - 854286.

WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO.

Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:

Julianastraat 20 in Rossum (ov)

Het betreft een: Eéngezinswoning met berging. Huurprijs van de woning per maand: EUR 403,56. Aanvaarding: per 1 juli 2003.

Uw interesse kunt u binnen één week na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen
19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.

PAPIERINZAMELING BASISSCHOOL "DE VELDKAMP" IN DENEKAMP

A.s. zaterdag 28 juni 2003 is er weer een inzameling Tussen 9.00-
12.00 uur kunt u het oude papier en karton bij school afgeven

Wilt U:

* het papier goed bundelen of in dozen verpakken
* geen plastic gebruiken als verpakkingsmateriaal
* de Begoniastraat inrijden vanaf de Veldkampsweg

IS UW HUIS TIJDELIJK ONBEWOOND ?
Bedenk dan, dat inbrekers niet met vakantie zijn ! Tref vooraf maatregelen. Een brochure over inbraakbeveiliging is gratis bij de politie verkrijgbaar Vraag tevens naar de folder met vakantietips en registratiekaarten om uw kostbare bezit te omschrijven.

Onderstaande afwezigheidmelding kunt u bij de plaatselijke politie inleveren wanneer u voor kortere of langere tijd afwezig bent

afwezigheidsmelding van:

naam:.................................................................
---

adres:................................................................
---

postcode:.............................................................
---

woonplaats:...........................................................
---

telefoon:.............................................................
---


wie kan er bij onraad gewaarschuwd worden zorg dat er op dit adres een sleutel van uw woning aanwezig is

naam:.................................................................
---

adres:................................................................
---

postcode:.............................................................
---

woonplaats:...........................................................
---

telefoon:.............................................................
---




Vertrek d.d.: ................................... Terugkeer d.d.
---


eventueel vakantieadres en telefoonnummer:

---

---

---

---



---

---


---

---

Opmerkingen:

---

---

---

---


---

---

---

---

Enige dagen voor uw vertrek inleveren op het politiebureau. Aan de door uw gedane melding kunnen geen rechten worden ontleend.