Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 26 juni 2003

Tilburgers aangehouden

TILBURG - Aan de Bisschop van Zoesstraat hebben agenten gisteravond rond de klok van halfzeven twee mannen uit Tilburg aangehouden. De mannen zijn 41 en 33 jaar oud. In de Bisschop van Zoesstraat werd door de 33-jarige Tilburger een 22-jarige plaatsgenoot bedreigd. De
41-jarige Tilburger, die onder invloed van drank was, werd door de agenten aangehouden voor het veroorzaken van overlast.

Vogels gestolen

TILBURG - Uit een volire, die achter een woning aan de Zandrivierstraat staat, hebben dieven dinsdagnacht zestien vogels weggehaald. Het zijn vinken, kanaries, putters, sijsjes en lijsters. De dieven hebben de volire opengebroken.

Weggebruikers op de bon bij snelheidscontroles

TILBURG - Aan de Bosscheweg heeft de politie gisteren een radar snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 2723 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er 191 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer per uur. Op de controlepost aan de Bosscheweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

RIEL - Aan de Brakel in Riel; gingen gisteren 41 hardrijders op de bon. De hoogste gemeten snelheid was daar 129 kilometer per uur, terwijl aan de Brakel maar 80 kilometer gereden mag worden.

Agenten pakken inbreker op

TILBURG - Aan de Gerard Mercatorstraat hebben agenten gisteravond, even na tien uur, een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. De Tilburg werd gisteravond op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Korvelseweg. De bewoner was de inbreker gevolgd en kon de agenten de man aanwijzen waarop hij in de boeien werd geslagen. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Fries wordt van 300 euro beroofd

TILBURG - Aan de Spoorlaan is gisteravond tussen tien uur en kwart over tien een 33-jarige man uit het Friese Leeuwarden van zijn tas beroofd. Daarin zaten onder een portemonnee met 300 euro, een identiteitskaart en kleding. De beroving werd gepleegd toen de Fries te voet op weg was naar het Centraal Station aan de Spoorlaan. Twee mannen op een bromfiets, waarvan er n de Fries met een mes bedreigde, hebben de tas van de man geroofd.

Dronken Tilburger veroorzaakt ravage

TILBURG - Aan de Enschotsestraat heeft een 39-jarige dronken Tilburger voor een ravage gezorgd. In deze straat ramde de man met zijn auto twee auto`s die geparkeerd stonden en zwaar beschadigd raakten. Na de aanrijding reed de Tilburger door, maar getuigen konden de gealarmeerde politie een deel van het kenteken geven. Na enig zoeken vonden de agenten in de Hazelaarstraat de zwaar beschadigde auto van de Tilburger en aan de hand van het kenteken op de auto weet de politie de man te traceren en aan te houden. Dat gebeurt aan de Piet Heinstraat. Dan blijkt dat de man onder invloed van drank is. Omdat hij een verwonding rondom de mond heeft een arts een bloedproef van de man afgenomen. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Carel Bouman