Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persberichten

Amsterdam, 26-06-2003

OLVG JAARVERSLAG 2002: De kern van de zaak

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) richt zich op de toekomst. Een toekomst waarin het ziekenhuis in een veranderende omgeving wil blijven opereren als voor-uitstrevend en toonaangevend topklinisch binnenstadsziekenhuis. Door het instel-len van
resultaatverantwoordelijke units rondom de medisch specialismen, de kern van de zaak, werkt het ziekenhuis aan een vraaggerichte organisatiecultuur waarin de klant centraal staat.

Stichting Onze Lieve Vrouwe Gasthuis publiceert vandaag haar jaarverslag. Het jaarverslag laat zien hoe het OLVG door het vormen van businessunits rondom de medisch specialis-men scherp zicht krijgt op de bedrijfsmatige kant van het ziekenhuis, zonder daarbij het menselijke aspect van het gasthuis uit het oog te verliezen.

Patiëntenzorg
In het jaarverslag wordt uitgebreid aandacht besteed aan initiatieven die het OLVG heeft genomen om de patiëntenzorg waar nodig te verbeteren. Bijvoorbeeld: de start van een Polikliniek Pre-operatief Onderzoek voor een vlotte voorbereiding op een operatie en het aanstellen van mammacare-verpleegkundigen om te voorzien in de behoefte van vrou-wen met borstkanker aan informatie en begeleiding.

Opleidingen
Een van de kerndoelstellingen van het OLVG is het leveren van een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van professionele medische dienstverlening door opleiding en onder-zoek. In het jaarverslag daarom aandacht voor de samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de opleiding tot Spoedeisende Hulp-arts die in samenwerking met de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen dit verslagjaar van start is gegaan.

Natuurlijk zijn ook in het jaarverslag te vinden: het personeelsbeleid, de financiën en de samenstelling van de bestuursorganen van het ziekenhuis.

Het OLVG jaarverslag 2002 is op te vragen bij het OLVG Informatiecentrum via e-mail informatie@olvg.nl. Het jaarverslag staat ook op deze website.