Politie Gelderland-Zuid


Datum  26 juli 2003                                                  
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Aanhoudingen
Surveillerende agenten zagen woensdagavond in de Meerkolstraat twee manen die met een motorfiets bezig waren. Deze bleek als gestolen geregistreerd te staan. De mannen, Nijmegenaren van 22 en 29 jaar, werden daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de 29-jarige niets met een eventuele diefstal te maken had. Hij werd weer heengezonden. De andere verdachte bleef op het bureau.
Op de Kaaplandstraat werd gisteravond een 32-jarige Nijmegenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat iemand in een school aldaar aan het inbreken was. De man bekende te hebben ingebroken. Hij is ingesloten.
Een 19-jarige Nijmegenaar werd vannacht aangehouden in de Heselaan. Hij had even daarvoor na een verkeersruzie op het Keizer Karelplein de autoruit van een medeweggebruiker ingeslagen. De man bekende zijn daad en werd overgebracht naar het bureau.
Een 22-jarige man uit Gendt is woensdagavond aangehouden op de Tweede Walstraat nadat controle bleek dat de man verdovende middelen in zijn bezit had. De verdovende middelen zijn in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een 24-jarige Nijmegenaar werd vannacht aangehouden. Hij zou bij een horecagelegenheid aan de Hertogstraat een medewerker daar geslagen hebben. Ook had hij naar deze man een fiets gegooid. De reden hiervoor zou zijn dat de man niet binnengelaten werd.



Aanhouding na achtervolging

Vannacht zagen surveillerende agenten op de Neerbosscheweg een auto voor een verkeerslicht staan. Deze auto stond als gestolen gesignaleerd. De bestuurder ging er vandoor richting Lindenholt. Na een achtervolging door Lindenholt, onder andere door Hillekensacker en Leuvensbroek, kon de auto op de Weijbroekweg worden klemgereden. De bestuurder, een 28-jarige Wijchenaar, werd aangehouden. Hij bleek ook te veel gedronken te hebben (395 ugl, 220 toegestaan) De man werd overgebracht naar het bureau.



District Tweestromenland



Boven-Leeuwen - Diefstal auto

Van de Ambachtsweg verdween woensdag een VW Transporter, kenteken 37-VV-JX.
Een 63-jarige man uit Boven-Leeuwen deed aangifte.



District De Waarden


Culemborg - aanhouding na mishandeling
Een 23-jarige man uit Culemborg is woensdagmiddag aangehouden op de Visstraat nadat de verdachte eerder die middag een 35-jarige vrouw en haar 18-jarige mannelijke kennis, beiden uit Culemborg, mishandelde op de Korte Meent. Tegen de man is aangifte gedaan.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --