Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-06-2003
Politieberichten van 26/6 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Franeker: inbraak bedrijf
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Harlingerweg. Een ruit naast de toegangsdeur werd vernield. Uit het bedrijf werd een plasmascherm, waarde ongeveer 2300.- weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 30-jarige inwoner van Dronrijp, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Akkersplein. Het linker portierslot werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Heerenveen, deed aangifte.

Waskemeer: inbraak bedrijf
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Compagnonsweg. Het slot in de toegangsdeur werd vernield. Uit de kassa werd een geldbedrag (paar honderd euro) weggenomen. Tevens werden een computer en een radio/cd-speler ontvreemd. Een medewerker van het bedrijf, een 66-jarige inwoner van Waskemeer, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak sportzaal
De afgelopen dagen werd ingebroken in het sportzaaltje van de voormalige school "Liudger" aan de Van Haersmasingel. Aan de achterzijde werd een ruit vernield. Uit het pand werden een soundmixer, een videorecorder en 8 majorettestokken (batons) weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar van deze goederen, een 50-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Wergea: diefstal fiets, aanhouding verdachte
Op donderdag om 04.50 uur kreeg de politie een melding dat een verdachte op een fiets reed op de Drachtsterweg met nog een fiets aan de hand. De man werd staande gehouden en hij bekende de fiets te hebben gestolen uit een schuur aan de Leeuwarderweg. De eigenaresse van de fiets, een 66-jarige inwoonster van Wergea, werd ingelicht en deed aangifte. De weggenomen fiets werd aan de eigenaresse teruggegeven. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak snackbar
Op woensdag tussen 23.00 en donderdag om 03.50 uur is er ingebroken in een snackbar aan de Groningerstraatweg. Men heeft een ruitje ingeslagen om zo het pand binnen te komen. Er wordt voor enkele honderden euros aan sigaretten vermist. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Stiens: rijden tijdens rijontzegging
Op donderdag om 06.20 uur zag de politie op de Bredyk in de richting van Hallum een automobilist rijden, waarvan bekend was dat hij een rijontzegging had. Op de Ljurkstrjitte werd de man, een 40-jarige inwoner van Hallum, staande gehouden. De verdachte bleek inderdaad geen rijbewijs te hebben. Hij was eerder gepakt voor rijden onder invloed en had hiervoor een rijontzegging gekregen, die liep tot 24 oktober van dit jaar. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak zwembad
Afgelopen nacht werd ingebroken in het zwembad de "Blauwe Golf" aan de Jelsumerstraat. Via verbreking kwam men het gebouw binnen. Een muursafe werd opengebroken en de daarin aanwezige dagopbrengst (hoeveel wordt niet bekend gemaakt) werd weggenomen. Een medewerker van het zwembad, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Baaium: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 10.05 uur vond op de Kleasterwei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Winsum, schatte een bocht in de weg verkeer in en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en inzittende, een 17-jarige inwoonster van Winsum, raakten licht gewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Zwaagwesteinde: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 06.40 uur verleende een 25-jarige inwoner van Noardburgum met zijn personenauto, rijdende over de Kuikhorsterweg op de kruising van deze weg met de Zuider Stationsstraat geen voorrang aan een 27-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, die met zijn auto over de Zuider Stationsstraat deze kruising naderde. De inwoner van Zwaagwesteinde klaagde over pijn in zijn zij en enkel en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844