Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-06-2003
Persbericht Controle handhavingteams TT 2003 Ron Reinds 06-52528707

FONT SIZE=4>

Controle handhavingteams TT

ASSEN Gistermiddag werden op De Haar, de Haarweg en de Witterhoofdweg de eerste controles door de handhavingteams van de politie uitgevoerd. Daarbij werd er behalve een verkeerscontrole ook gecontroleerd op het meevoeren van zgn. campingvreemde artikelen. Ingenomen werden meerdere stropakken, ongeveer 4 kuub hout, een kettingzaag en een gewone zaag. Het hout en de stropakken worden vernietigd en de zagen krijgt men na de TT terug. Tevens werden diverse mensen gewaarschuwd die in het bezit waren van koelkasten en tapinstallaties. Een Duitse TT-gast was zelfs in het bezit van een professionele tapinstallatie. Hij koos eieren voor zijn geld en ging huiswaarts. Tevens werden 6 Duitsers aangehouden die een spandoek meenamen die op de A28 hing. Ze kregen een boete van 300 en deden tevens afstand van een in hun bezit zijnde honkbalknuppel.

De verkeerscontrole leverde 560 blaasproeven op waarbij twee Duitsers bekeurd werden voor het rijden onder invloed, 1 persoon een proces-verbaal kreeg voor het rijden zonder rijbewijs en 1 persoon voor het niet dragen van de gordel.

Opvallend was dat de gecontroleerde mensen die in het bezit waren van campingvreemde artikelen goed op de hoogte waren van het verbod daarop en ook begrip toonden voor de controles maar toch de gok namen.