Politie Gelderland-Midden



Wageningen, meer aanhoudingen in drugsonderzoek Publicatiedatum: 26-06-2003

De politie Wageningen heeft het onderzoek naar mogelijke handel in harddrugs in Wageningen bijna afgerond. Sinds 3 juni zijn inmiddels 7 verdachten aangehouden; 2 van hen zitten nog vast. Vandaag, donderdag 26 juni, is de gevangenhouding van één van de verdachten geschorst. In afwachting van zijn terechtzitting mag hij van de rechtbank naar huis. Het OM heeft overigens hoger beroep ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank.

Op 4 juni kon al worden gemeld dat vier mannen en een vrouw uit Wageningen en Lunteren werden aangehouden. Op 17 juni zijn opnieuw twee aanhoudingen verricht. Alle verdachten variëren in leeftijd van 31 tot 56 jaar. Bij het onderzoek is een hoeveelheid drugs gevonden. Waarschijnlijk gaat het om cocaïne en heroïne. Het forensisch laboratorium in Rijswijk doet verder onderzoek naar de exacte samenstelling van de aangetroffen middelen.

Verhoren
In het kader van het onderzoek zijn meer mensen gehoord dan de nu aangehouden verdachten. Dat is nodig omdat de politie in haar proces-verbaal zal moeten aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van handel in verdovende middelen. In deze zaak wordt ook onderzoek verricht naar de mogelijkheid de met de drugshandel verkregen winst te ontnemen.

voor nadere informatie:
Bureau communicatie West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318-688221

---