Programmabureau Advies Overheid.nl

Overheid Software Uitwisselplatform in de lucht!

Sinds gisteren is het Overheid Software Uitwisselplatform online. Het Overheid Software Uitwisselplatform is een instrument van het programma Open Standaarden en Open Source Software (OSOSS). Het programma OSOSS wil open standaarden binnen de overheid stimuleren en overheden informeren over de mogelijkheden van open source software.

Het programma wordt uitgevoerd door de ICTU in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Economische Zaken.

Het Overheid Software Uitwisselplatform heeft twee doelen. Ten eerste faciliteert het in het uitwisselen van overheidsgerelateerde open source software. Als tweede biedt het een projectomgeving voor het gezamenlijk doorontwikkelen van open source software. Het platform biedt plaats aan software die bedoeld is voor de overheid, maar is voor iedereen toegankelijk: overheden, bedrijven en andere genteresseerden over de gehele wereld. U bent van harte uitgenodigd om de website te bezoeken en deel te nemen aan het uitwisselplatform.

www.ictu.nl