Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad middag, 15.30 uur

Beroving

UTRECHT- Woensdagavond werd een man beroofd van zijn geld. Rond 23.15 uur was een 39-jarige man uit Utrecht aan het pinnen bij een pinautomaat aan de Rijnlaan. Hij werd daar aangesproken door een man die achter hem stond. Op het moment dat de Utrechter zijn geld gepind had werd het uit zijn hand gegrist. De man liep hard weg in de richting van de Grevelingenstraat.

De politie zoekt getuigen van de beroving en roept hen op zich te melden via tel.nr.: 0900-8844.

Autokraker

UTRECHT- Donderdag werd een man aangehouden na een auto-inbraak. Omstreeks 05.30 uur zag een getuige een man staan bij een auto met ingeslagen ruiten op de Maetsuykerstraat. De man haalde een zak uit de auto. Bij het zien van de getuige ging hij ervandoor. De politie zag de man lopen die aan het signalement voldeed en hield hem aan. De getuige bevestigde de goede man te pakken te hebben. Tegen de 32-jarige auto-inbreker is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen meldden zich na oproep politie

UTRECHT Na een achtervolging en aanhouding van een 21-jarige automobilist uit Haarlem afgelopen zondagmiddag meldden zich getuigen bij de politie.(zie persberichten districten Utrecht stad 23 juni 2003)

De politie deed een oproep aan burgers, die door deze roekeloze automobilist in gevaar waren gekomen, om aangifte te doen. Mede door het feit dat getuigen zich daadwerkelijk meldden en aangifte deden, moest de verdachte zich op woensdag 25 juni bij de Officier van Justitie en rechter-commissaris verantwoorden en zit hij tot nu toe nog steeds vast. Op 3 juli mag hij zich nogmaals voor de rechter verantwoorden.