Nieuwsbericht

donderdag 26 juni 2003, 15.15 uur

REGIONAAL

Enorme hoeveelheid paardenzadels gestolen
Schagen, donderdag 26 juni 2003.
Onze regio wordt de afgelopen maanden geteisterd door diefstallen van paardenzadels. Sinds februari zijn er al 142 zadels ontvreemd, vaak met attributen als dekens en teugels. De totale schade bedraagt inmiddels ongeveer 125.000 euro. De recherche in Schagen is bezig met een onderzoek maar heeft nog geen verdachten aan kunnen houden. De diefstallen komen voor in de gehele regio Noord-Holland Noord. Van Enkhuizen tot Alkmaar en van Heiloo tot Den Helder. De daders richten zich op maneges en paardenstallen. Ze komen die vaak binnen via onafgesloten deuren en breken vervolgens een kast of zadelkamer open. De laatste inbraken zijn gepleegd op 23 mei in Den Helder, op 10 juni in Nieuwe Niedorp en Oterleek, op 17 juni in Bergen, op 18 juni in Schoorl, op 19 juni in Bergen en op 24 juni in Winkel. Zadels zijn per stuk 250 tot 1500 euro waard. De politie adviseert eigenaren van zadels deze goed te registreren. Op elk zadel staat een nummer dat thuis bewaard moet worden. Het nummer kan worden opgegeven bij een aangifte. Op die manier kan de politie bij het terugvinden van zadels aantonen waar deze vandaan komen. Voorts verdient het aanbeveling om dure zadels mee naar huis te nemen of zeer goed op te bergen.

NOORD-KENNEMERLAND

Harddrugs aangetroffen
Alkmaar, woensdag 25 juni 2003.
Woensdagavond is er een 24-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden wegens dealen op het Luttik Oudorp ter hoogte van de Achterdam. De man bleek in het bezit te zijn van 104 bolletjes crack. Hij is aangehouden inzake de Opiumwet.

Auto gestolen
Alkmaar, donderdag 26 juni 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto gestolen vanaf de Burgpoelwaard in Alkmaar. Het betreft een groene Subaru Mini Jumbo met het kenteken FZ-VG-67.

Verkeerscontrole
Alkmaar, donderdag 26 juni 2003.
Donderdag is er een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Laan van Brussel in Alkmaar. Hierbij zijn twee automobilisten bekeurd die zonder autogordel reden.

NOORDKOP

Poging tot suïcide in politiecel
Den Helder, woensdag 25 juni 2003.
Een 33-jarige man uit Den Helder heeft omstreeks 17.30 uur, in een politiecel, gepoogd zichzelf van het leven te beroven. De man was in de middag in verzekering gesteld als verdachte van huiselijk geweld. Om 17.10 uur had een arrestantenverzorger nog contact met de man gehad. Hij was rustig en gedroeg zich normaal. Twintig minuten later ging de verzorger naar de man toe om te vragen wat hij wilde eten. Toen bleek dat hij bezig was om zich te verhangen. De man had zijn T-shirt aan de betonnen brits bevestigd. Door snel optreden van de verzorger en ander personeel kon de man van de dood worden gered. Toen de ambulance arriveerde was zijn ademhaling weer op gang gekomen. De man is voor de nacht ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd door politiemensen bewaakt. Vanmorgen, donderdag 26 juni 2003, is de verdachte uit het ziekenhuis ontslagen. Hij verblijft nu in een TV-bewaakte cel aan het bureau van Den Helder en zal morgen worden geleid voor de officier van justitie. De politie maakt een rapportage van het voorval ten behoeve van Justitie.

WESTFRIESLAND

Nekletsel na botsing
Zwaag, woensdag 25 juni 2003.
Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 48-jarige automobilist uit Grootebroek aan zijn nek gewond geraakt na een botsing met een 58-jarige automobilist uit Bovenkarspel. De man uit Bovenkarspel reed over de Westfrisiaweg ter hoogte van Zwaag vanuit de richting van de A7. Voor hem reed de man uit Grootebroek. Laatstgenoemde moest plotseling remmen wegens een file voor hem. De andere automobilist kon niet meer tijdig remmen en botste tegen zijn voorganger aan.

Motorrijdster gewond
Hoorn, woensdag 25 juni 2003.
Woensdagavond even voor 19.30 uur is een 41-jarige motorrijdster uit Berkhout gewond geraakt na een botsing met een 54-jarige automobilist uit Hoorn. De automobilist stond langs het Keern in Hoorn in de richting van de Provincialeweg. De man wilde wegrijden in de richting van Zwaag en keerde zijn auto op een gegeven moment op het Keern. Hierbij zag hij de tegemoet komende motorrijdster over het hoofd. De vrouw is met beenletsel naar het Sint Janziekenhuis in Hoorn overgebracht.

Inbraken in Zwaag
Zwaag, donderdag 12 juni 2003.
In de nacht van woensdag 11 juni op donderdag 12 juni is er ingebroken in vier bedrijven die in één pand aan de Corantijn in Zwaag zaten. Drie keer is een overheaddeur geforceerd en een keer een gewone deur om binnen te komen. De onbekenden hebben onder andere een aanhangwagen, een zaagmachine, een DVD-speler, een rubberboot, een televisie en een motorfiets gestolen.

Auto gestolen
Zwaag, donderdag 26 juni 2003.
Tussen woensdag 23.00 uur en vrijdag 7.30 uur is er een auto gestolen vanaf de Hondsdraf in Zwaag. Het betreft een rode Volkswagen Golf Variant met het kenteken 42-DL-SB.

Roodlichtcontrole
Hoorn, woensdag 2 juni 2003.
Woensdagavond is er van 19.15 uur tot 20.00 uur een roodlichtcontrole geweest langs het Keern en de Liornestraat in Hoorn. Hierbij zijn twee automobilisten bekeurd die door rood licht reden. Eerder die dag is er van 14.15 uur tot 18.15 uur op dezelfde locatie een roodlichtcontrole geweest waarbij achttien automobilisten zijn bekeurd.