Gemeente Eemnes


Gemeenteberichten week 26


Bouw- en sloopplannen


Ingekomen aangevraagde bouwvergunningen

- Wakkerendijk 218, vernieuwen bestaande badkamer/toilet/garage, ingekomen 18 juni 2003.

- IJsbaan, Wilgenpad 1, maken nooduitgang in gevel, ingekomen 17 juni 2003.

- Rijksweg 2, wijzigen eerder verleende bouwvergunning (vernieuwen entree/hoek restaurant), ingekomen 20 juni 2003.
- Wiggertsweg 1, bouwen jongveestal, ingekomen 20 juni 2003.

Ingekomen aanvraag bouwvergunning 2e fase

- Meentweg 31, bouwen woning met garage/berging, ingekomen 20 juni 2003.

Verleende bouwvergunningen

- Haagwinde 42, vergroten woning, verzonden 20 mei 2003.
- Rietgors 2, bouwen fietsenstalling, verzonden 12 juni 2003.
- Klaproos 18, plaatsen dakkapel, verzonden 13 juni 2003.
- Meentweg 31, bouwen van een woning met garage/berging, verzonden 17 juni 2003 (betreft bouwvergunning 1e fase).

- Jhr. C. Roëlllaan 10, verbouwen en vergroten woning, verzonden 20
juni 2003.


Verleende sloopvergunning

- Jhr. C. Roëlllaan 10, gedeeltelijk slopen van de woning en het geheel slopen van de schuur, verzonden 20 juni 2003.

Voor meer informatie over bouwplannen en sloopvergunningen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de bouwaanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende bouwvergunningen'.


U kunt na het indienen van een bezwaarschrift, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokkenn belangen- vereist, ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 116,- voor burgers en 232,- voor rechtspersonen.


Kapvergunningen



Verleende kapvergunning

- Goyergracht Zuid 31, een berk en een oostenrijkse den.


U kunt voor meer informatie contact opnemen met de heer Leys van de sector VROM.



Zie voor het indienen van een bezwaarschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening de tekst onder "Verleende bouwvergunningen".

Eemnes bereidt zich voor op de toekomst

Hoe zal Eemnes er in de toekomst uitzien? Wat gebeurt er met de landbouw, het groen en het water? Hoe en waar kunnen wonen en werken een plek krijgen? Deze vragen worden beantwoord in het Structuurplan.

In januari 2003 heeft de gemeente Eemnes een start gemaakt met het opstellen van het Structuurplan voor haar grondgebied. Doel van het Structuurplan is het bieden van een kader voor ruimtelijke ontwikkelingen tot 2015, vanuit een visie voor het jaar 2030. De afgelopen maanden is er hard gewerkt. Er is een analyse van de huidige situatie gemaakt met daarbij aandacht voor het beleid en de lopende opgaven voor de toekomst. Daarnaast is er een klankbordbijeenkomst georganiseerd om ideeën te genereren voor de ontwikkeling van Eemnes. Dit alles heeft geresulteerd in een eerste schets voor de toekomst van Eemnes: de Visie op Hoofdlijnen.

Ook in 2030 is Eemnes een gemeente met een bijzondere uitstraling en een geheel eigen karakter. Dit karakter wordt benadrukt door de grote verschillen tussen het oostelijke en het westelijke deel van de gemeente, gescheiden door de Wakkerendijk. Water en groen zijn van grote invloed geweest op het ontstaan en de vormgeving van het landschap van Eemnes. In de toekomst zullen water en groen opnieuw een belangrijke rol spelen. Het water en groen vormen een basisstructuur in het landschap, waarbinnen andere functies een plek krijgen. Op deze manier wordt het bijzondere karakter van Eemnes benadrukt en versterkt. Zo ontstaat aan de westzijde van de Wakkerendijk een gebied met een zeer afwisselend landschap, bestaande uit waterlopen, groengebieden, woningen en bedrijvigheid. Aan de oostzijde van de dijk ligt een uitgestrekt open polderlandschap, met verre uitzichten en een enclave met woon- en werkgebieden in Eembrugge.

Deze Visie op Hoofdlijnen wordt tijdens een bijeenkomst op 26 juni aanstaande aan u, de inwoners van Eemnes, gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u de gelegenheid om:

- door een presentatie meer in detail kennis te nemen van de Visie op Hoofdlijnen;

- vragen te stellen en reacties te geven.
De presentatie vindt plaats in Sport- en ontmoetingscentrum 'De Hilt', Hasselaarlaan 1c te Eemnes, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

De Visie op Hoofdlijnen wordt in juni besproken met diverse maatschappelijke organisaties, met u als inwoner van Eemnes en, na de bewonersavond, met de gemeenteraad. Met behulp van alle informatie en de diverse inzichten die uit deze besprekingen naar voren komen, zullen we de Visie op Hoofdlijnen uitwerken tot een volwaardig Structuurplan. Het uitgewerkte Structuurplan zal vervolgens aan het eind van het jaar voor inspraak ter inzage worden gelegd.

Concept woonvisie ter inzage

Vanaf 13 juni a.s. ligt gedurende 4 weken het concept van de woonvisie voor Eemnes voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u een inspraakreactie sturen naar het college van burgemeester en wethouders.

In de woonvisie wordt het woonbeleid van de gemeente voor de komende jaren uiteengezet. Onder meer wordt ingegaan op de huisvesting voor mensen met een zorgbehoefte, de huisvesting van jongeren en ouderen, woonruimteverdeling en mogelijke bouwlocaties.

Verandering etherfrequentie Rampenzender

Per 1 juni 2003 verhuist Radio M Utrecht, naar een nieuwe etherfrequentie.
Vanaf dat moment gaat het om 93.1 FM. Het is belangrijk uw radio af te stemmen op deze andere plaats op de FM-band. Radio M Utrecht is immers in geval van nood aangewezen als de regionale rampenzender. Luistert u thuis via de kabel naar Radio M Utrecht, dan verandert er niets. Maar als u thuis of in de auto luistert via een radio die niet op de kabel is aangesloten, dan ontvangt u de zender via de etherfrequentie. In dat geval moet u zelf die nieuwe frequentie 93.1 FM opzoeken.
Moeilijk? Vanaf 2 juni werkt de radiozender voor onze provincie met een hulp- en informatielijn: 030-6935566.
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat u in tijden van crisis snel en goed geïnformeerd kunt worden. Het is dus belangrijk er voor te zorgen dat u Radio M Utrecht kunt vinden: 93.1 FM

Op tijd betalen van aanslag gemeentelijke belastingen voorkomt extra kosten

Op 30 juni 2002 is de laatste vervaldatum van de aanslag gemeentelijke belastingen. Dat betekent dat de gemeente op die datum alle betalingen binnen moet hebben. Als u niet op tijd betaalt, kunt u een aanmaning verwachten. Aan u worden dan ook de aanmaningskosten in rekening gebracht (minimaal 4,00). Het is ook mogelijk om tijdens de openingsuren van het gemeentehuis de aanslag contant te betalen.

Deze mededeling geldt niet voor de burgers die gekozen hebben voor automatische incasso van de gemeentelijk belastingen 2003. Zij hebben namelijk een gespreide betaling over 6 termijnen (tot en met september).

Wijziging verordening 'Voorzieningen huisvesting basisonderwijs'

In zijn vergadering van 31 maart 2003 heeft de raad ingestemd met wijziging van de hierboven genoemde verordening. Dit besluit is referendabel volgens de Tijdelijke referendumwet. Dat betekent dat daartegen binnen drie weken na bekendmaking een verzoek tot het houden van een referendum kan worden ingediend.

De gewijzigde verordening ligt ter inzage bij de balie van de basisadministratie op het gemeentehuis. Voor meer informatie over de verordening en de mogelijkheid tot het houden van een referendum kunt u terecht bij de heer J.A. de Bruijn en mevrouw R. van der Veen, tel. 035-5390611.


Gemeentehuis en politiepost tijdens schoolvakantie op maandagavond gesloten


Tijdens de schoolvakantie van maandag 30 juni tot en met maandag 4
augustus 2003 zal het gemeentehuis op maandagavond gesloten zijn. Dit geldt ook voor de politiepost. Het gemeentehuis is dan geopend op iedere ochtend van 09.00 tot 12.00 uur en op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Op maandag 11 augustus is het gemeentehuis op maandagen weer geopend van 14.00 tot 20.00 uur.


Je bent jong en je wilt op vakantie en/of vakantiewerk gaan doen

De vakantietijd breekt weer aan. Ga je voor het eerst alleen op vakantie naar het buitenland, bedenk dan dat je zelf een geldig reisdocument moet bezitten. Ook als je vakantiewerk gaat doen, moet je een geldig legitimatiebewijs hebben.
Het aanvragen van een reisdocument (paspoort of Nederlandse identiteitskaart) duurt vijf werkdagen. Wij hebben een recente pasfoto nodig die recht van voren is genomen (geen schoolfoto). Ook moet je alle reisdocumenten meenemen waarin je staat vermeld. Een identiteitskaart kun je vanaf je 12e jaar zelfstandig aanvragen, maar voor een paspoort heb je tot je 18e jaar schriftelijke toestemming van je ouders of gezaghouder(s) nodig, samen met een geldig legitimatiebewijs van je ouders of gezaghouder(s).

Berichtgeving Vogelpest

Voor de laatste informatie over de te volgen richtlijnen met betrekking tot de Vogelpest verwijzen wij u naar de website van het ministerie www.minlnv.nl