Gemeente Winterswijk


25 juni 2003
COLLEGE STEMT IN MET SUBSIDIE VOOR SKATEROUTE OOST ACHTERHOEK Winterswijk - Het college van Burgemeester en Wethouders gaat akkoord met een eenmalige subsidieaanvraag van Recreatieschap Achterhoek Liemers van 5000 euro voor het onderhoud van een nog aan te leggen skate- en skeelerroute in de Oost-Achterhoek. De bijdrage dient voor het onderhoud van de route voor de komende tien jaar. In totaal doen zeven gemeenten mee aan het project. De skateroute moet eind 2004 gereed zijn.

In samenwerking met het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de betrokken gemeenten is het Recreatieschap Achterhoek Liemers bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een gemarkeerde skate- en skeelerroute in de Oost Achterhoek.
De start van de bouw van de route staat gepland voor medio 2004. Aan het eind van datzelfde jaar moet het project klaar zijn. De lengte van de route zal ongeveer tweehonderd kilometer zijn. De skateroute zal lopen over bestaande wegen. Waar de route precies komt te liggen is nog niet bekend. De zeven gemeenten die meedoen aan het project voor de aanleg van de skate- skeelerroute zijn: Aalten, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen, Wisch, Zelhem en Winterswijk.

Kosten
De totale investeringskosten voor de realisatie van het project zijn geraamd op 80.000 euro.
De helft van dit bedrag zal voortkomen uit een Europese subsidie voor plattelandsontwikkelingsprogramma.
De Provincie Gelderland zal dertig procent van de kosten voor haar rekening nemen. De overige twintig procent wordt betaald door het Recreatieschap Achterhoek Liemers.

Routeborden
Op het verzoek van het Recreatieschap Achterhoek Liemers om routebordjes te plaatsen heeft het College van Winterswijk nog geen fiat gegeven. Zij wil hier pas een definitief besluit over nemen als de uiteindelijke route bekend wordt.