Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente

van 26 juni 2003

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Automobiliste gewond na aanrijding

Almelo

Donderdagmorgen 26 juni vond omstreeks 07.55 uur een aanrijding plaats op de oprit van de Van Rechteren Limpurgsingel ter hoogte van het fietspad. Een 39-jarige automobilist uit Almelo reed op de oprit van de Van Rechteren Limpurgsingel komende uit de richting Sluiskade Zuidzijde. Hij verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komend 18-jarig meisje uit Almelo, dat op een bromscooter op het fietspad reed. Het meisje had pijn in haar rug en been en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-084451)

Truck gestolen

Truck gestolen vanaf bedrijfsterrein

Almelo

Op een bedrijfsterrein aan het Bedrijvenpark Twente werd in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juni een truck zonder oplegger gestolen. Het gaat om een witte Mercedes, type 1931LS met kenteken VR47NK. Door de dader(s) was het hekwerk geforceerd. (bps: 03-084452)

Brand in woning

Voornamelijk rookschade na brand in woning

Almelo

Donderdagmorgen 26 juni kwam er omstreeks 10.30 uur een melding binnen van brand in een woning. De brandweer kwam en bluste het brandje, dat ontstaan was doordat iets op de kookplaat vlam had gevat. De schade bleef gelukkig beperkt tot voornamelijk rookschade. (bps: 03-084534)

Gordelcontrole

35 automobilisten bekeurd tijdens gordelcontrole

Wierden

Donderdagmorgen 26 juni werd op twee plaatsen in Wierden een gordelcontrole gehouden van 10.15 tot 12.15 uur. Op de Vriezenveenseweg werden 63 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 16 geen autogordel droegen en derhalve bekeurd werden.

Op de Hogeluchtsweg werden 86 automobilisten gecontroleerd. 18 automobilisten droegen geen gordel en kregen een proces-verbaal. Een automobilist werd nog bekeurd wegens het niet handsfree telefoneren. (bps: 03-084598)

Hennepkwekerijen ontmanteld

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Oldenzaal

Naar aanleiding van een door de politie ingesteld onderzoek werd donderdagmorgen 26 juni op twee locaties in Oldenzaal een hennepkwekerij ontmanteld.

Op een zolder in een woning aan de Dellenbeekstraat werd een plantage met 300 bijna oogstrijpe planten aangetroffen. In overleg met justitie werden de apparatuur en planten in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar, een 52-jarige vrouw uit Oldenzaal, wordt proces-verbaal opgemaakt. In een woning aan de Tichelstraat werd eveneens een hennepkwekerij ontmanteld. De 300 planten waren net geoogst en hingen te drogen. Zowel de apparatuur als de planten zijn in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. Tegen de eigenaar, een 26-jarige man uit Oldenzaal, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-083422 en 03-084573)

Man valt in container

Man raakt gewond na val in container

Oldenzaal

Een 38-jarige man uit Oldenzaal was bezig met het lossen van een aanhangwagen en viel daarbij door nog onbekende oorzaak in een container. Dit gebeurde donderdagmorgen 26 juni omstreeks 12.35 uur op de vuilnisstortplaats aan de Kleibultweg in Oldenzaal. De 38-jarige man raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-084601)

Verkeerscontrole

Algemene verkeerscontrole

Hengelo

Donderdag 26 juni werd op de Kuipersdijk in Hengelo van 10.00 tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Veel bromfietsen werden op de rollentestbank gezet. Door twee motorrijders werden bromfietsers uit de omliggende wijken naar het controlepunt gestuurd. Verder werd gecontroleerd op het dragen van een autogordel en op de technische staat van de voertuigen. Bestuurders die geen overtredingen hadden gepleegd, kregen van de politieagenten een kleine attentie.

In totaal werden 4 processen-verbaal opgemaakt wegens een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten waarde was 1,7 KW (72 km per uur). De bestuurder van deze bromfiets kreeg een bekeuring van E 115,-.

Verder werden 5 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel (E 40,),

2 processen-verbaal voor het niet dragen van een helm op de bromfiets (E 40,-) en 1 proces-verbaal wegens het niet hebben van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen (E 115,-).

Snelheidscontroles

Honderden bestuurders lappen snelheidsbeperking aan hun laars.

Bornerbroek

In verband met de wegwerkzaamheden aan de A1 tussen Azelo en Rijssen geldt ter plaatse een maximum snelheid van 70 km per uur. Tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met een veilige en snelle doorstroming van het verkeer door twee rijstroken beschikbaar te houden. Dit heeft echter consequenties voor de breedte van de wegvakken en de ruimte waarop de werkzaamheden moeten plaatsvinden. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, geldt ter plaatse een maximum snelheid van 70 km/h. Tijdens controles op zowel de Zuid- als de Noordbaan werden vele duizenden automobilisten gecontroleerd. Vele honderden bestuurders reden harder dan de toegestane maximum snelheid.

De controles vonden als volgt plaats: Van 09.30 tot 16.15 uur op de Noordbaan. Hier werden 7500 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 1185 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km per uur. Van 09.40 tot 16.45 uur werd er gecontroleerd op de Zuidbaan. Hier werden 620 bestuurders bekeurd. 8900 bestuurders passeerden de controleplaats. De hoogst gemeten snelheid aan deze kant van de weg bedroeg 129 km per uur.


---- --