Politie Hollands Midden
Datum: 26 juni 2003

(


Succesvolle verkeerscontrole A44

23 processenverbaal opgemaakt

Bevorderen van de verkeersveiligheid is een belangrijk punt van beleid van politie Hollands Midden met als doel een vermindering van het aantal ongevallen met letsel of met een dodelijke afloop. Verkeerscontroles spelen daarbij een belangrijke rol.

Vanochtend, 26 juni 2003, heeft Politie Hollands Midden samen met het Korps Landelijke Politie Diensten, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Douane en de provincie Zuid Holland, op rijksweg A44 een succesvolle verkeerscontrole gehouden. Doel van de controle was de controle op de naleving van de bepalingen gesteld binnen de Wegenverkeerswet, Reglementen verkeersregels en verkeerstekens, Voertuigreglement, Milieuwetgeving, Wet goederenvervoer en diverse bepalingen op het gebied van douane en accijnzen.

In totaal zijn er 70 voertuigen gecontroleerd, voornamelijk vrachtauto's uit binnen- en buitenland, en zijn er 23 processenverbaal opgemaakt. Vijf keer is er een procesverbaal opgemaakt voor het niet hebben van een eurovignet, vier keer voor het niet hebben van een chauffeursdiploma, twee keer inzake milieuverordeningen, twee keer voor een niet gekeurde tachograafschijf en verder zijn er processenverbaal opgemaakt voor het telefoneren tijdens het rijden, het negeren van een inhaalverbod, voor het niet kunnen tonen van de juiste tachograafschijven, voor een verlopen APK-keuring, voor overschrijding van de maximale lengte, voor het ontbreken van een hulpkoppeling bij een aanhangwagen, voor overbelading, voor losse lading, voor niet goed vastzittende lading en voor het ontbreken van spiegels.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --