Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-06-2003 Heerlen; rijbewijs ingevorderd (RKey; 16.00 u) Donderdag, 26 juni 2003

District Heerlen

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 35-jarige vrouw uit Heerlen. Die wordt ervan verdacht vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 08.30 uur in de wijk Schandelen in Heerlen met haar auto een aanrijding te hebben gehad (tegen een geparkeerde auto met alleen lichte blikschade), waarna ze is door/weggereden. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen omtrent de mogelijke identiteit van de bij de aanrijding betrokken verdachte. Verder onderzoek in het politiebureau (ademanalyse) wees uit dat de vrouw tussen 1,9 en 2 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.

De politie (Verkeershandhavingsteam) heeft vanmorgen, donderdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van zowel een 58-jarige automobilist uit Uden als van een 57-jarige automobilist uit Aken (D). Omstreeks 09.00 uur betrapte een motorrijder van het Handhavingsteam van de politie de automobilist uit Uden toen die met hoge snelheid op de autosnelweg A-76 in Heerlen reed. De snelheidsmeter van de politiemotor die op een gegeven moment achter hem reed, klokte soms snelheden van 170 km p/u (terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 120 km p/u). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Drie kwartier later zag dezelfde motorrijder van het Verkeershandhavingsteam op de A-76 in Heerlen een andere automobilist, de Duitser uit Aken, met hoge snelheid rijden. Ook hier klokte de snelheidsmeter van de politiemotor die achter de Duitser reed soms snelheden van 170 km p/u. Ook tegen de Duitse verdachte maakt de politie proces-verbaal op.