Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 26 juni 2003

Koninklijke Onderscheiding voor Johan van der Weerd

WOERDEN/ DEN HAAG, 26 juni 2003 - Vanmiddag heeft Johan van der Weerd, voormalig bestuurder van Koninklijk Horeca Nederland, uit handen van adjunct-directeur-generaal Hans de Groene van het ministerie van Economische Zaken de versierselen opgespeld gekregen behorende bij een Koninklijke Onderscheiding.

Johan van der Weerd
Johan van der Weerd

Als eerbetoon voor zijn jarenlange inzet voor de horeca heeft het Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd Johan van der Weerd te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Eerder in januari 2003 is hij Erelid geworden van de brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland.

Johan van der Weerd is sinds 11 april 1989 voorzitter geweest van de sector Fastfood- en IJsbedrijven (voormalig IJsfrica) van Koninklijk Horeca Nederland. Per 1 januari 2003 is hij teruggetreden uit deze functie, die hij bijna 14 jaar heeft vervuld. Naast de functie van sectorvoorzitter heeft hij tal van andere bestuursfuncties vervuld (en nog steeds) al dan niet benoemd vanuit Koninklijk Horeca Nederland.

Daarnaast heeft hij zich sterk ingezet voor imagoverbetering en kwaliteitsverbetering binnen de sector. Als voorzitter van de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven is hij één van dé initiators geweest van diverse vakwedstrijden binnen de branche, zoals het Lekkerste Broodje van Nederland en de IJssalon van het jaar.

Gezien zijn imposante lijst van activiteiten en bijzonder verdiensten kan gesteld worden dat Johan van der Weerd de afgelopen decennia een zeer belangrijke rol heeft gespeeld binnen de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland en de horeca in het algemeen.

Naast een horecaman pur sang en een uitstekend bestuurder met veel visie is Johan van der Weerd bovenal een sympathiek mens met een groot hart.

Noot voor de redactie -