Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (26/6)

Oosterhout, donderdag 26 juni 2003

Oplichter nog steeds actief
OOSTERHOUT EN OMGEVING: De politie waarschuwt voor een oplichter. De man die vermoedelijk verschillende namen gebruikt, vraagt een geldbedrag te leen omdat zijn auto zogenaamd iets verderop zonder benzine staat. Hij belooft het geld de volgende dag terug te brengen, maar dat is niet het geval. Tot nu toe heeft de politie vijf aangiftes van gedupeerden opgenomen. Zij zijn voor 10 euro tot maximaal 80 euro opgelicht. Het betreft een man met een Mediterraan uiterlijk van rond de dertig jaar.

Diefstal oplegger met computers
GILZE: In de nacht van 25 juni op 26 juni is een oplegger gestolen van een bedrijfsterrein aan de Burgemeester Krollaan. In de oplegger was voor een groot bedrag aan computeronderdelen opgeslagen. Het betreft een 3-assige oplegger met blauwe huif, voorzien van kenteken OB-21-TK. Tevens staat er achter op de oplegger met kleine rode en grijze letters de naam van het transportbedrijf.

Winkeldievegge opgepakt
OOSTERHOUT: De politie hield op donderdag 26 juni omstreeks 12.00 uur in winkelcentrum Arendshof een 22-jarige vrouw uit Breda aan op verdenking van winkeldiefstal. Zij had in de winkel een paar schoenen ontvreemd. De vrouw kreeg een boete van 140 euro en is na verhoor invrijheid gesteld.

Fiets in brand
DONGEN: Woensdag 25 juni kreeg de politie omstreeks 19.25 uur uur de melding dat de houten brug aan de Ruysdaelstraat in brand was gestoken. De brandweer stelde vast dat een fiets in brand was gestoken en in het water was gegooid. De schade bleef beperkt tot de fiets.

11-jarige jongen licht gewond bij ongeval
DRIMMELEN: Op woensdag 26 juni 2003 raakte rond 20.00 uur een 11-jarig jongetje licht gewond bij een aanrijding. De jongen fietste over de Biesboschweg in de richting van de nieuwe jachthaven. Vermoedelijk reed hij aan de linkerkant van de weg in plaats van de rechter kant. Tijdens die manoeuvre botste hij tegen de linkervoorzijde van een tegemoetkomende auto. Hij kwam daarbij op de motorkap terecht. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De jongen bleek alleen een wondje aan zijn vinger en zijn knie te hebben. De bestuurster van de auto was erg geschrokken en was erg blij dat het goed was afgelopen. Dat kwam mede door de geringe snelheid waarmee ze reed.

Politie actie tegen brommer overlast
LAGE ZWALUWE: De politie van het team Geertruidenberg/Drimmelen gaat de komende tijd optreden tegen de overlast van het brommergebruik in het dorp Lage Zwaluwe. Dit is besloten na een aanhoudende stroom van klachten die binnenkwam bij de politie. De controles worden uitgevoerd door politieagenten in opleiding en de politieagenten van het politieteam Geertruidenberg / Drimmelen. De actie wordt georganiseerd en gecoördineerd door de wijkagent van Lage Zwaluwe. De acties zullen in het teken staan van repressie. Dit houdt in dat op alle overtredingen bekeurd gaat worden zoals: snelheid, rijgedrag, helm, constructie en alle technische eisen van de bromfiets. Het is in deze mogelijk dat de brommer in beslag wordt genomen. De politie zet hiervoor motoragenten in en maakt gebruik van een rollertestbank. De ouders van de jongeren die bekeurd worden krijgen een informatiebrief thuisgestuurd krijgen. Indien nodig zal de wijkagent een persoonlijk gesprek houden met de bewuste ouders. De ouders zijn immers verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kind.

Bron: Connie Polak