Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Baak, Zutphen-Emmerikseweg met de Dambroek
dd. 26 juni om 10.10 uur
Feit: aanrijding met gewonden
betrokkene 1: 25-j vrouw uit 's Hertogenbosch (inhalende pers.auto) betrokkene 2: 34-j man uit Toldijk (vrachtwagenchauffeur) betrokkene 3: 52-j man uit Doetinchem (bestuurder pers. auto) betrokkene 4: 49-j vrouw uit Doetinchem (passagiere van Be. 3) betrokkene 5: 26-j vrouw uit Brummen (bestuurster pers.auto) betrokkene 6: 2-jarige kind uit Brummen (passagier van Be.5) Toedracht:Betrokkene 2 stond met vrachtwagen voorgesorteerd (ri. Baak) op de Zutph.-Emmerikseweg om de Damlaan linksaf in te slaan. Betrokkene 1 die hem van achter naderde zag dit te laat en stuurde haar auto naar links en kwam op de rijbaan terecht voor het tegemoetkomend verkeer. Aldaar kwam net Be 3 met zijn auto aanrijden. Een frontale aanrijding tussen beide auto's was het gevolg. De auto van Be 3 draaide 180 graden en botste volgens tegen de vrachtwagen aan. De auto van Be 1 schoot door en kwam op de linkerbaan terecht om uiteindelijk tot stilstand te komen tegen de auto van be 5. Politie, brandweer, ambulance en traumahelicopter zijn terplaatse geweest. Be. 3 zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer uit de auto bevrijd en met spoed (inwendig letsel)overgebracht naar het Spittaal. Later is hij overgebracht naar het St Radbout ziekenhuis in Nijmegen. Zijn toestand is kritiek.
Be 4 is met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis Spittaal. Be 5 en haar kindje kwamen met de schrik vrij.
Be 1 is met nekklachten per ambulance ri. Spittaal gebracht. De auto's zijn afgesleept en het verkeer is terplaatse door de politie omgeleid.

Vorden, Wildenborchseweg
dd. 26 juni om 08.25 uur
Feit: motorrijder tegen auto
Betrokkene: 54-j vrouw uit Vorden (autobestuurster) Motorrijder is tegen de auto gebotst en raakte licht gewond. Is naar Spittaal gebracht. Van de motorrijder (tijdens het maken van dit bericht) zijn geen gegevens bekend. Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden is niet precies bekend.

Einde berichten

Rein Brummel 06-51084364